View Single Post
Eski 30-03-2012, 03:01   #6
MeTePe
Ağaç Dostu
 
MeTePe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-03-2012
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 209
Çok güzel öneriler... dikkate almak lazım.

Muhtemelen büyük kısmı da doğrudur.

Ancak kafama takılan bir soru da yok değil hani: Benim çocukluğumda ne pet şişede su, ne ambalajlı işlenmiş gıdalar, ne plastik kaplarda yoğurt vardı. Ama insan ömrü ortalama 55-60 yıl civarındaydı.

Şimdi bakıyorum 60 yaşındakiler sırım gibi dolaşıyor. Yukarıda bahsi geçen ürünleri sular seller gibi tüketen tüketim canavarı ABD'de beklenen yaşam süresi 90'a dayanmış...

Tamamen doğal kaynaklardan beslenen insanlar erken ölürken şimdi tüm bu yapay dünyada nasıl 30 yıl daha fazla yaşanabiliyor?

Eh, bu iş nasıl oluyor?

Not: Yukarıda bahsedilen tehditlere katılmıyor değilim. Sadece bu tehditler acaba fazla mı abartılıyor diye düşünüyorum. Örneğin mısır şurubundan elde edilen fruktozun normal şekere yani sukroza göre % 46 daha şişmanlatıcı olduğu söylenmiş. Aslında bildiğim kadarıyla ikisi arasındaki kalori farkı %3 civarında. Ayrıca, ticari olarak genellikle fruktoz değil maltodekstroz kullanılıyor.
Bir diğer konu ise çeşme suyu... Herkesi bilmem ama benim çeşme suyumda partikül oranı 80ppm çıkarken arıtma cihazından geçen suda 10ppm'e düşüyor. Bakteri oranını ise kültür yapma şansım olmadığı için bilemiyorum ama agır metal barındırdığından neredeyse eminim.

MeTePe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön