View Single Post
Eski 27-01-2011, 19:46   #251
asya-
Ağaç Dostu
 
asya-'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-07-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 256
Red face

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi koala980 Mesajı Göster
Geçen ilkbaharda saksısını büyüterek değiştirdiğim çiçeğimin durumu çok kötü görünmemesine rağmen (bazı yapraklarda hafif büzüşme vardı) toprağı çamurlaşmış gibiydi.Bugün saksısından çıkardım ve çoğu dal birbirinden ayrıldı.Ayrıca kök dibinden minyatür bir solucana benzer beyaz bir kurtcuk çıktı. Bazı kökler tamamen çürümüş vaziyetteydi.
Forumdan okuduklarım doğrultusunda kumlu toprak,perlit ve humuslu saksı toprağı (torf değil) ile eşit ölçüde karıştırdığım harca dikmeyi düşünüyorum.Doğru yolda mıyım diye sormak istedim. Bahsettiğim canlı için ilaçlama gerekir mi?Tabi dikmek için bir iki gün bekleyeceğim ve ne olur ne olmaz çelik alacağım.Teşekkürler.
Eklenti 190232

Eklenti 190233
Eklenti 190234
Sayın koala980; toprak karışımı hakkında çok bilgim yok ama çiçeğinizi çok suluyormuşsunuz gibi geldi ve buna bağlı olarakta kök kısımlarda çürümeler olmuş. Toprağın kurumasına izin vermeden mi suluyordunuz? Bahsettiğiniz canlı içinde bence ilaçlamaya gerek yok zaten toprağını değiştireceksiniz. Daha deneyimli arkadaşların önerilerinide bekleyin isterseniz.

asya- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön