View Single Post
Eski 20-01-2011, 20:03   #245
sariefe
Ağaç Dostu
 
sariefe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-07-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 819
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rodoslu Mesajı Göster
Sayın; sariefe, sizinle aynı kanaatteyim.
Bu iki bitki birbirine çok karıştırılıyor. Ve Rhipsalidopsis "Paskalya Kaktüsü" için ayrı bir bölüm olmadığı için çiçeğini veya yapraklarını benzeten herkes bu bölüme yazıyor .

Belki çoğu kişi bitkisini yanlış tanıyor, çiçek açma dönemleri farklı, dolayısıyla dinlenme ve gübreleme gereksinimleri de farklı bitkiler. Bu anlamda bu birleşmişliğin ayrılması çok iyi olur, ama nasıl olur bilmem, zor bir iş . Eski mesajlar ayıklanamasa bile en azından bundan sonra Rhipsalidopsis sahipleri için ayrı bir bölümde paylaşımları devam ettirmek iyi olacak diye düşünüyorum.

Bende 3 renk Rhipsalidopsis Gaertneri var. Bir tanesini kaybetmek üzere iken tek lobunu köklendirebildim. Şimdi gözüne bakıyorum yaprak çıkarsın diye...

Sağlıklı günler dilerim.
Sayın rodoslu, iki bitkiyi birbirinden ayırmak için yönetimle konuşmayı düşünmüyor değilim. Eğer uygun görülürse ben tüm mesajları inceleyip gerekli ayırımı yaparım. Ne anlamda olursa olsun "Yanlış" hiç sevmediğim bişey.

Bende de 5 yılbaşı 1 paskalya (kırmızı) var. Farklı paskalya renkleri arıyorum. Umarım sizin bitkiniz eski günlerine kavuşur.

Saygılar...

sariefe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön