View Single Post
Eski 29-03-2012, 08:51   #81
Zeytinlibahçe
Ağaç Dostu
 
Zeytinlibahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-07-2009
Şehir: İzmir Zeytinlibahce/Aliaga
Mesajlar: 809
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn Mesajı Göster
Peki alırsak hangi ürünü tercih etmeliyiz acaba? Finish Mix diye bahsettikleri ürünü mü? Yoksa Endo Roots Soluble olanı mı? Paylaştığınız resimdeki ürün hangisi? Ve aradaki fark nedir acaba? Vereceğiniz bilgiler benim gibi yeni yeni öğrenmeye çalışanlar için faydalı olacaktır. Teşekkürler...
Sn bahcedenn, tercihinizi belirleyecek olan tohum aşamasında mı, şaşırtma veya fidan dikimi aşamasında mı kullanacağınız belirleyecektir.

''Finish seed'' tohumları aşılamada kullanılır. İçinde mikoriza mantarları, rhizobium bakterileri, azotobakterler ve topraktaki fosforun çözünmesine yardımcı faydalı bakterileri bulundurur.

Azotobakterler: Bitkinin kök bölgesinde serbest halde yaşarlar. Havanın serbest azotunu toprağa fikse ederek bitkilerin kullanabileceği şekle dönüştürürler. Dolayısıyla doğal bir gübreleme yapmanıza yardımcı olurken güçlü bir kök sistemi oluşmasına ve bitkinin sağlıklı gelişmesine yardımcı olurlar. Rhizobium bakterileride aynı amaca hizmet eder. Ayrıca bu bakterilerin birbirleriyle simbiyotek bir şekilde yaşiyor olmasıda oldukça önemli.

Dolayısıyla tohum aşamasında finish seed kullanılmasının daha önemli olduğunu düşünüyorum.

Zeytinlibahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön