View Single Post
Eski 27-03-2012, 13:56   #1178
Kedi Tırnağı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-05-2010
Şehir: İstanbul-Çekmeköy
Mesajlar: 427
TEDİ Marketlere çiçek tohumları gelmiş. Dün uğradığımda görünce yine kendimi şaşırıp 10 ayrı türde paket aldım. Aslında 10 türden fazla vardı. Genta marka tohumlar. Daha önce ekip yaz sonu tohum toplayıp( ne uğraşmıştım hevesle) ertesi sene hiç bir şey çıkmadığımdaki hayalkırıklığımı siz de yaşamayın. Muhtemelen hepsi kısır tohumlar. ama bazı türler zaten çok yıllık olduğu için kalıcı olmaları iyi. Benim bu sene aldığım türler: Karışık renkli superbissima petunya, Mavi vapur dumanı, Kadife, Yaprak güzeli, aslanağzı, kedi tırnağı, zinya, çörek otu, karışık renkli iri mine, cezayir menekşesi. Bunların dışında ipomea( sabah sefası), şebboy, latin çiçeği de vardı. Geçen sene bu kadar çeşit gelmemişti. İlgiyi görünce sanırım çeşitlendirdiler. Bu marka tohumlardan bu cuma Bİm e de gelecek ama hangi çeşitler olur bilmiyorum. İki markette de paket fiyatı 1.50 TL.

Ayrıca saksıda ranunculus vardı. Aylardır heder olmuş kaktüsleri saymıyorum bile( şapka mapka takıyorlar). Plastik toprak küreği vs. Saksı çeşitleri var. bu sene demir askılardan da gelmiş ama çifti 3.50 TL idi. 1 milyoncudan çifti 3 TL ye almıştım ben 3 lü seramik saksı paketi var çeşitli desenlerde. Alta delik açmışlar. iç içe 3 farklı ebatta paket halinde satılıyor. Çeşitli desenlerde. 15.99 TL bana pahalı geldi. Migros' da kocaman sırlı desenli saksılar daha ucuza mevcut.

Hakmar Marketlerde ise hala 10 lt torf paketleri mevcut( 2.50 TL) 4.50 Tl ye kutuda bitki besinleri( 20 li paket) var. Saksı da vardı ama bizdekinde bitti haftalar sonra.

Kedi Tırnağı Haber, Çekmeköy...

Kedi Tırnağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön