View Single Post
Eski 27-03-2012, 12:41   #5
leonfather41
Ağaçsever
 
leonfather41's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-03-2012
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 50
BU KONUYLA ALAKALIMIDIR?


ADİLCEVAZ CEVİZ REÇELİ (ŞEKERİ)

İlçemizde 2001 yılı içersinde Kaymakamlığımızca deneme amaçlı, ceviz şekeri üretimine Bursa’nın kestane şekeri örnek alınarak başlatılmıştır.

Köyleri Kalkındırma Birliği kanalıyla başlatılan ceviz şekeri (reçeli) projesi için 15 kişilik bir ekip Nahçivan’a gönderilerek kurs almaları sağlanmıştır. Valiliğimizce 5 milyar, Kaymakamlığımızca 10 milyar olmak, toplam 15 milyar lira ile başlatılan bu projeden ilk etapta 100 fakir aile yararlanmıştır.


Ceviz belki hiçbir meyve türüne nasip olmayacak kadar farklı kullanım alanına sahip olan bir meyve türüdür. Ülkemizde değişik gıda maddelerinin yapımında kullanılan ceviz içi ilçemizde yapılan ekmek veya çörek içine bırakılarak yapılır ki buna halk içinde cevizli fetir denir. Ceviz içi yeşil kabuğu ve sert meyvesi ile yaprağı, kökü ve gövdesi ile her tarafı faydalı şekilde kullanılma durumunda olan bir meyve türüdür.

İleri aşamada Bursa kestane şekeri ile rekabet edebileceğine inandığımız Adilcevaz ceviz şekeri insan sağlığı bakımından büyük önem taşımaktadır. İlk etapta 750 gramlık şişelerde üretimine 2001 yılı içersinde başlanan Adilcevaz ceviz şekeri tanıtım amacıyla, değişik kişi ve kuruluşlara gönderilmektedir. Üretimi geliştirme çalışmaları devam etmektedir.

Ceviz şekeri mevsimine göre kabuk bağlamadan (Çirk) ile birlikte yapılan bir üründür. Özellikle Yurt dışında aranan, çocukların beyin gelişiminde yararlı olan bir üründür. Ceviz şekeri Yuınanistan da ceviz çikolatası olarak bilinmekte üst düzey bürokratlara hediye edilmektedir. Amerika ve Kanada da doktorlar özel siparislerle bu ürünü almaktadır. Türkiye'de Adilcevaz ve Çorum Oğuzlar-Dodurga bölgelerinde ceviz şekeri yapılmaktadır.

Orta Asya insanının uzun yaşama ve dinç olmasının sırlarından olan doğal doping olarak isimlendirilen yeşil ceviz reçelini ADİLCEVAZ (ELCEVAZ) Markasıyla sizlerle buluşturuyoruz.

Şimdilerde halk arasında doğal viagra olarak anılan ceviz reçeli cevizin ham halinden elde ediliyor. Meşhur Adilcevaz Cevizlerinden özenle seçilen olgunlaşmamış yeşil cevizler, kabuğu soyulduktan sonra doğal işlemlerden geçirilerek elde ediliyor. Yılın sadece bir ayında toplanan yeşil cevizlerden reçel elde etme süreci cevizlerin toplanmasıyla birlikte yaklaşık bir ay sürüyor. Yöre halkının şifa niyetine yediği ceviz reçeli ayrıca özel misafirlerede özenle ikram edilen bir tatlı türüdür. Anzer balı öteki ballardan ne derece farklıysa, Adilcevaz Cevizi’de kabuk kalınlığı, iç verimi, yağ oranı ve tadıyla diğer cevizlerden farklıdır. Yapılan araştırmalarla ortaya çıkan ceviz reçelinin faydalarından bazıları şöyle; Şifa amaçlı olarak kullanılır. Hücreleri yeniler, cinsel gücü arttırır, cinsel isteksizliği giderir.

Beyin hücrelerini geliştirir, maksimum enerji sağlar, yaşlanmayı geciktirir, kolesterolü düşürür, kabızlığı giderir, astım ve bronşite iyi gelir.

Özellikle çocukların kemik ve zeka gelişimine faydalıdır. İnsan psikolojisinde de etkili bir özelliği olan ceviz reçeli öfkeyi dindirir, sinir sistemini rahatlatır. Muhteşem lezzetiyle ceviz reçelinin içerisinde B1-B2 –C ve E vitamini bulunuyor. Adeta vitamin deposu özelliği taşıyan Elcevaz Ceviz Reçeli çok önemli mineralleri bünyesinde taşıyor. B1 Vitamini: Sinir sistemini ve kasları güçlendirir. B2 Vitamini: Vücuda alınan protein, karbonhidrat, yag vb. besinlerin sindirimine yardımcı olur. Bu protein cok zor temin edilmesine rağmen ceviz içersinde yeterince mevcuttur. C Vitamini: Vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir. E Vitamini: Vücut hücrelerinin yenilenmesinde önemli etkisi söz konusudur.

leonfather41 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön