View Single Post
Eski 25-03-2012, 18:12   #231
Kıbrıs_Doga
Ağaç Dostu
 
Kıbrıs_Doga's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-02-2012
Şehir: Kıbrıs, Girne
Mesajlar: 109
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Buket Aknar Mesajı Göster
Sergülcüğüm, ben de hergün bir kaç tane daha yeni doğan buluyorum. Herhalde 15 tane falan oldular, kuru yaprakları ayıklamak çok zor, taze yaprak yerleştirirken minicik oldukları için almakta zorlanıyorum. Arada ölenler de oldu.

Şu anda fotoğraf çeksem zanırım görünmezler. Bir de büyük yaprakları yemekte zorlandıklarını farkettim, o nedenle şimdilik minicik sürgünleri vermeye çalışıyorum.
Merhaba arkadaslar daha once kendimi tanitmistim ama yine tanitayim. Adim osman ve kibrista yasiyorum. Icimde cok buyuk bir doga aski var ve dogaya elimden geldigince katkida bulunup yesillendirme calismalarinda bulunuyorum. Ayrica kibris endemiklerini koruyup, uretimlerini izin alabildigince yapip dogaya ekiyorum.. Benim bir istegim olacakti, 4-5 senedir ipekbocegi ariyorum fakat malesef bulamadim.. bu konuda cok uzgunum.. Kibrista bulunup bana bu konuda yardim edebilecek arkadaslar varsa cok minnettar olurum.. en azindan 5-6 tane olsun ipek bocegi bulabilirsem cok sevinirim.. bunun karsiliginda suanda yurutmekte oldugumuz 'gelecek icin meseler' projesinin kibrisin dogasindan toplayip urettigi suanda da ekimlerini yaptigimiz mazi ve kermez meselerinin fidanlarindan verebilirim bu proje kibris icin cok onemli cunku bu agaclarin soylari kibrista tukeniyor.. ayni zamanda ipek bocekleri de benim icin o kadar onemli tekrardan belirtmek istiyorum bulabilirsem cok minnettar olurum..

Kıbrıs_Doga Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön