View Single Post
Eski 24-03-2012, 12:44   #58
Kedi Tırnağı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-05-2010
Şehir: İstanbul-Çekmeköy
Mesajlar: 427
Öğrencilerimden Gelenler

Öğrencilerimin av maceralarına devam edelim. Aslında buraya eklediklerim 3 haftalık bir zaman diliminde ara ara getirilenler. Herbirini gördüğümde okulun içinde salak salak sırıtarak dolaşıyorum

Name:  PIC_0014.JPG
Views: 2197
Size:  54.6 KB

Üstteki echinopsların benzerinden bende de var takip ettiyseniz ama yine de sevindim. Hem belki alt türü farklıdır hem de başka bir gen kaynağından diye düşündüm. Öğrencilerimin adlarıyla hitap edeceğim bunlara ve onları hatırlatacak bana bu kaktüslerim. Öğrencilerime de söyleyince yüzleri gülüyor. Bunların adı Nebiye mesela. Çok minikler. Sanırım köklü olarak dikmiş annesi. Toprağı epey ıslak şekilde gelmişti. Salon sıcaktır toprak çabuk kurur diye düşünüp ellememiştim. 3 haftadır bir sorun çıkmadı.


Name:  PIC_0011.JPG
Views: 3628
Size:  52.6 KB



2. kaktüsleri ise çok sevimli buldum görünce. Parmak kaktüs diyorum. Bunları gördüğüm bahçeyi de benim veletlere tarif ettim. Ders çıkışı gidip getirdiler. Artık istediler mi yürüttüler mi tam emin değilim. Biraz hınzırca güldüler sorduğumda Bunlara da Emre, Burak, Vedat, Latif, Aleyna, Ebru, Hilal adlarını verdim.
Bazılarının üstünde kahverengi lekeler var. Geldiklerinde de vardı. Uçları kurusun diye bekliyorum ama umarım bu lekeler yayılmaz.



3. Kaktüs ise dün 9. sınıftaki bir öğrencimin getirdiği. Geçen gün kaktüs muhabbeti yapmıştık. Komşumuzda var hocam demişti. Dün bir baktım elind epeçeteyle gelmiş. görünce çok sevindim. Her gördüğümde hoşuma gidip bende de olsa dediğim türlerden biriydi. Köküyle getirmiş ama kılcal kökleri çok az. Doğrudan diksem tutar sanırım. Bunun adı da Rüveyda olacak.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen Kedi Tırnağı : 24-03-2012 saat 12:52 Neden: yanlış foto
Kedi Tırnağı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön