View Single Post
Eski 23-03-2012, 10:59   #20
Mutlu Kutlu
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 29-08-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 3,436
Su ile karışım oranı 1/50 dir.

Size göndereceğim 1 lt sıvıyı 2 çeşit besini yarı yarıya karıştırıp göndereceğim.

Sitemizde de yazdığım kolay kullanım yazısını aşağıya yapıştırıyorum.

Teşekkür ederim, saygılarımla.

Besin kullanımı hakkında.
BESİN+İZ ELEMENTLERİ (koyu siyah sıvı): Bitkinin gelişimini arttıran, topraktaki organik besinlerin alımını kolaylaştıran maddelerden oluşur. Bitkinin yapraklarının açık yeşil, çıkan yeni yaprakların sarı gibi olması iz elementlerinin bitki toprağında eksildiğini, bitki sağlığının bozulmaya başladığının belirtisidir. Bitki damarları yeşil, damar kenarları sarı ise yine bitki iz elementleri sıkıntısı çekiyordur. Karışım içeriğindeki bulunan etken iz elementleri sayesinde bitki yaprakları koyu yeşil olacak, yan dal ve sürgün üretimi artacaktır.



Kullanımı: 5lt suya (5 lt su damacanası olur) 1 normal su bardağı besin karıştırılır, 10 lt lik bir saksıya 1 su bardağı sulandırılmış besinden 15 günde 1 defa verilir. 5 lt saksıya yarım su bardağı, 20 lt saksıya 2 su bardağı gibi orantı kurabilirsiniz.



ÇİÇEK+MEYVE (açık renkli su gibi sıvı): Çiçeklenmesini ve çiçeklerin kolayca meyveye dönüşmesini sağlar.



Kullanımı: 5 lt suya (5 lt su damacanası olur) 1 normal su bardağı çiçek ve meyvelendirici karıştırılır, 10 lt lik bir saksıya 1 su bardağı sulandırılmış besinden 15 günde 1 defa verilir. 5 lt saksıya yarım su bardağı, 20 lt saksıya 2 su bardağı gibi orantı kurabilirsiniz.



2 tür besini aynı anda bitkinizi vermeyin, birinci hafta siyah renkli besini verirseniz ikinci hafta renksiz su gibi olan besini verebilirsiniz. Bitkinizi ilk defa besin uygulaması yapıyorsanız 15 günde 1 kez besin vermek suretiyle, 30 günde 2 defa besin uygulaması yapın. Her 2 tür besin uygulamasında her hafta dönüşümlü olarak besin uygulaması yapmış olacaksınız. 30 günlük besin uygulamasından sonraki dönemde bitkinize 30 günde 1 kez besin verebilirsiniz. Bitkilerin hareketli olduğu dönemlerde, fazla sürgün, yaprak, çiçeklenme ve meyvelenme dönemlerinde besin ihtiyacı çok olacağı için yine 15 günde 1 defa besin vermek iyi olacaktır.



Besin verildikten sonra, bitkinin besini alabilmesi için 1 hafta beklenmeli. Sonrasındaki hafta çiçek+meyvelendirici verilmeli. Besin ve çiçek+meyvelendirici aynı gün verilmemeli, 1 hafta ara ile verilmeli.

Besini mutlaka bitki sulandıktan 1-2 saat sonra vermek gerekir, yoksa verdiğiniz besin fazlalık su ile boşa akıp gidecektir.

Haftanın belirli bir günü bitki besleme günü olarak düşünürseniz, bitkilerinizi aksatmadan beslemiş olursunuz.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rodoslu Mesajı Göster
Peki teşekkürler. Su ile karışım oranını da yazarsanız sevinirim.

Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön