Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi agozce
Halil bey,
Buradaki sirke ne sirkesi ve ne kadar kullanılıyor? Etkisi nedir? Biraz daha açıklama yapabilirmisiniz?.
|
Bildiniz Üzüm sirkesi Sn agozce. Üzüm ekstratı olmayacak. Genelde karıştırılıyor.
100 lt suya 1 lt kadar konuyor. 2 lt ye kadar koyanlarda varmış.
Üzüm sirkesi bakteri hastalıklarını önlüyor. Zeytinde dal kanseri _ bakteri hastalığıdır_ için kullanıyoruz. Çok eskiden bordo bulamacı bulamadıklarında kullanıyorlarmış. Sadece sirke atıyorlarmış. Hala kullanan varmış.
Bir üniversite öğrencileri sirkeli suda domates tohumlarını bekletmişler ve Domates Kök Bakteriyel hastalığını önlemişlerdi.
Ben de bu yıl denedim. Eğer başarı sağlarsam bir başlık açıp anlatmayı düşünüyorum.
Hanım alışkanlık yaptı salatada kullanılan sebzeleri sirkeli suda biraz bekletiyor. Onun savunmasına göre, bu sebzelerde kimyasal ilaçlar çok kullanılıyor ve temizliyor diyor.
Sirkenin dezenfekte özelliği var mı bilemiyorum. Ama yok galiba.
Ben denemek için bir parça eti sirkede bekletmiştim, çürütmüştü.