View Single Post
Eski 19-03-2012, 08:11   #6
akinselcuk
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-11-2008
Şehir: Konya
Mesajlar: 731
Ultraviyoleyle yetişen bir bitki yok ki zaten. Gözünüzle görebildiğiniz ışık geçsin bolca yeter. Kıvırcığın birini biraz yetiştikten sonra ulraviyole lambanın altına koyunda bakın bir nasıl oluyor. Büyümezler. Geçirmesin zaten ulraviyoleyi.

Bildiğin saydam naylon yap çatını. Kalıcı olsun çatıya benzesin sağlam dursun istiyorsan en fazla saydam polikarbon levha kullanılabilir, ama ışığı azaltır. Ondüline daha da çok azaltır, cam elyafı ve polyesterden müteşekkil olduğundan saydam bile olsa ortada aydınlık kalır ama içi ısıtan enerjili bir ışık kalmaz. Üstelik polikarbon kadar dayanıklı da olmaz.

10m2 lik yerin çatısı için 2 tabaka poli levha yeter. Onduline ucuza çıkacak iş görmeyecek tat vermeyecek. Polikarbon levha güzel görünecek bitki için en ideal şey olmayacak hep içte acaba bitkiler ışık azlığından mı büyümedi düşüncesi olacak ve pahalıya çıkacak.

Sudan ucuz naylon çok kolay uygulanacak tamiri hiç sıkıntı yaratmayacak ışığın hepsi geçecek siz motive olup istim alana, hevesin tatmini için artık para hesabı yapmaz hale gelene kadar bedavaya yakın hizmet vermiş olacak. Tecrübeye ucuza ulaştıracak verimli şey naylon.

Cam bile yaparsınız o noktadan sonra.

akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön