View Single Post
Eski 06-04-2007, 15:58   #9
eskimo
Ağaç Dostu
 
eskimo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-06-2005
Şehir: Didim
Mesajlar: 741
Alıntı:
19.01.2007
Tilki katliamı
KAYSERİ'nin Pınarbaşı ilçesinde, yol kontrolü sırasında durdurulan bir otomobilin bagajında siyanürle öldürülmüş 27 adet tilki bulundu. Olayla ilgili aracın sürücüsü Adem G. ve arkadaşı Mehmet B. gözaltına alındı

30.01. 2007
Gözaltına alınan 2 zanlıya 16 bin 200 YTL para cezası verildi.
Alıntı:
01.02.2002
Konya’da tilki katliamı

Konya’da, zehirli yem kullanarak yasa dışı yollarla 67 adet tilkiyi öldürerek avlayan 3 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, KonyaAfyon karayolunda denetim yapan jandarma ekipleri, şüphe üzerine durdurdukları Çetin Özgür’ün kullandığı 42 Y 0470 plakalı otomobilde arama yaptı.

Aramada, aracın bagaj ve arka koltuk bölümünde kaçak olarak avlanan toplam 67 adet tilki ele geçirildi. Zehirli yemle öldürülerek avlanan toplam 67 adet tilki ile araca el konuldu, olayla ilgisi bulunan Çetin Özgür, Nezgin Uçar ve Beşir Özgün yakalanarak gözaltına alındı.

Konya Av ve Yaban Hayatını Koruma Başmühendisliği’ne teslim edilen tilkiler, Belediye ekipleri tarafından Aslım Çöplüğü’ne götürülerek gömüldü. Konya, aa
Alıntı:
10.01.2003
Elazığ'da tilki katliamı

Adıyaman'dan Baskil'e gelen avcıların kürkleri için tilkileri fare zehiriyle öldürdükleri belirlendi

Elazığ'ın Baskil İlçe jandarma Komutanlığı'na, Yukarı Kuluşağı köyündeki vatandaşlar tarafından, çok sayıda tilkinin öldüğü ihbarının gelmesi üzerine operasyon düzenlendi.

Soguları sürüyor

Yapılan araştırma sonucunda Adıyaman'dan geldikleri tespit edilen Nazmi G., Bekir G., Hacı T., Sait G., Ali K., Nusret G., Osman G. ve Hasan G.'nin çökeleğin içine fare zehri karıştırarak tilkileri öldürdükleri belirlendi. Yakalanan kişilerin jandarmadaki sorgularının devam ettiği, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Dava açacaklar

Orman Bakanlığı Milli Parklar ve Av Yaban Hayatı Genel Müdürlüğü Baş Mühendisi Hüseyin Çelik, tilkilerin ele geçirildiği sahada av yasağı bulunduğunu ve her tilki için, yakalanan şahıslar adına 450 milyon lira tazminat davası açacaklarını söyledi. Malatya'nın Pütürge ilçesi'nde de 2 gün önce 75 tilkinin aynı yöntemle öldürüldüğü ve bu olayda da 8 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
Bu haberlerdekiler Çin'li değil yerli.

eskimo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön