View Single Post
Eski 18-03-2012, 01:56   #292
Odeh
-
 
Giriş Tarihi: 17-08-2010
Şehir: Manisa
Mesajlar: 508
Araya girmek istemediğimden parantez arasında yazmıştım ancak madem soru sordunuz, yanıtlayayım.

Kaçamak değil aslında. Teknolojik gelişmenin ne getirip götürdüğünü para kazanmayı bir şehirliden çok daha fazla isteyebilecek bir çiftçinin dünyasında değerlendirilmesini isterim. Ne kadar umurunda olacağı konusu tartışılır. Bu durum 4 tarafı da belirgenleştiriyor: Teknoloji sahibi, buna izin veren/vermeyen politik irade, kullanan çiftçi, tüketen yurttaş. Bilim adamlarını bu konuya dahil etmiyorum.

Islah ya da hibrite vereceğim yanıtın biyolojik ve teknolojik olarak biraz daha ileri götürülerek transgenik organizmalara bağlanabileceği riskine rağmen; ıslaha evet derim, melez(hibrit) e dengeli kalarak yaklaşmayı tercih ederim.

Alışveriş meselesini sormayın, bu konuda tam bir derdim. Çok sevdiğim sebzeyi pek yiyemiyorum. Tavuk ve hamur sıfıra indi diyebilirim. Görünüm ele veriyor büyük oranda. Mesela GDO serbest olsun diyen bir arkadaşımı sivri biberle canına kastedecek şekilde kovalayabilirim. Çünkü biber öyle bir şekil almış ki.. Ne siz sorun ne ben söyleyeyim. Takip bu mertebede. Risk de görsel ve sezgisel olarak edinilen izlenim mertebesinde.

Tabi bunlar 1 kişi için geçerli. Sorumluluğu da.

Odeh Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön