Konu: Nergis
View Single Post
Eski 17-03-2012, 20:35   #1190
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nılgun_dogan Mesajı Göster
Sayın pria size yazmıştım küçük saksıya dikmiştim diye dün büyük saksılara geçirdim gerçekten çok büyük hata yaptığımı anladım soğanları sizden alıp diktikten sonra çok kısa zamanda bukadar büyüyeceklerini hiç aklıma gelmezdi ve köklü olması şaşırttı beni bu seneyi böyle geçirsin seneye inşallah bahçeye geçecekler sanki gerçek yerleri orası.
Kendinize güvenip nergisleri sarsmadan daha büyük bir saksıya aktarmakla çok iyi etmişsiniz Nilgün Hanım..Mutlaka aktarımdan sonra bol sulamışsınızdır tabi ki..

Sökünce dikkat etmişsinizdir, bu nergislerin oldukça saldırgan,hırslı, sömürecek toprak arayan güçlü kökleri var..Minik saksılarda adeta küsüyor bunlar..

Daha doğrusu, nereden okuduğumu hatırlayamadığım bir yerde ben bunların özgürlüğüne düşkün bir tür olduklarını, sizin de belirttiğiniz gibi, asıl mekanlarının bahçe toprağı olduklarına inanıyorum..Yine de, şöyle 30 santim derinliğindeki genişçe saksıların kıyılarına yakın 10-15 santim aralıklarla ekilirsede iyi sonuç alınabiliyor..

Aman, yaprakları kendiliğinden kuruyana kadar sulamaya, bakımına devam derim..Çiçekten sonra (bulabilirseniz) odun külü karışımlı az bir yanmış hayvan gübresi takviyesi yapmanız, soğanlarınızın gelecek yıl için hazırlığını daha iyi yapmalarını sağlayacaktır..
Saygılarımla.

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön