View Single Post
Eski 17-03-2012, 13:12   #260
Serpent
Ağaç Dostu
 
Serpent's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-10-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 236
Sayın Odeh,

Forumda gergin bir ortamda yazıştığımızın farkındayım. Gerginlikleri sevmediğim için daha fazla yazmamayı tercih etmiştim.

Mesajlarımda biraz sert bir uslup kullandığımı kabul ediyorum. Ancak, bunun sebebi benim bilgi seviyemin haketmediğim bir biçimde aşağılanmaya çalışılması oldu.

Benim mesajlarım sert olduğu için tepki çekiyor da, verilen asparagas haberler, ajitasyonlar niçin hiç tepki çekmiyor anlamış değilim. Halbuki bunlar okuyucuyu doğrudan yanıltmaya çalışan yaklaşımlar. Benim yaklaşımımdan daha tehlikeli. Örneğin, tarihte ilk defa şarap tortusunda gözlenmiş olup, tüm canlıların bünyesinde bulunan sitrik asiti bile bu forumda GDO lu ürün kapsamına koyanlar var.

Konuya mesaj yazanlar içinde görebildiğim kadarıyla konuyu gerçekten öğrenip rasyonel düşünme taraftarı olan çok az sayıdaki kişilerden birisiniz. Kastetmeye çalıştığım benim size birşeyler öğretebileceğim değil. Esasen bu mümkün değil. Çünkü ben de konunun uzmanı değilim. Eğer doğru kaynaklara ulaşırsanız kendi fikrinizi daha kolay oluşturursunuz.

Ben forumlardaki kampanyaları bilgi edinme yeri olarak hiç görmedim. Sadece tartışılan konuların başka boyutlarının da olabileceğini görme amaçlı olarak okurum. Veya başkalarına başka boyutlarının da olabileceğini göstermeye çalışırım. Dolayısıyla başkalarını fikrinden döndürmek veya taraftar toplamak gibi bir amacım hiç olmadı, olamaz da.

Mesajlarınızdan birinde DNA hakkında öğrenmek istediğinizi belirtmişsiniz.

Hem size, hem de başka öğrenmek isteyenlere bir kitap tavsiye edeceğim.

Tübitak’ın popüler bilim kitapları serisinden

“Yaşamın Sırrı DNA”, Bahri Karaçay

Benim bu konuda okuduğum başka kitaplar da var. Ama yukarıda tavsiye ettiğim kitap DNA konusunda yazılmış en güzel Türkçe kitaplardan biri.

Bu kitap GDO taraftarı filan değil. Doğrudan DNA’yı anlatıyor. Bununla beraber içinde GDO larla da ilgili bilgiler var.

Saygılarımla..

Serpent Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön