View Single Post
Eski 16-03-2012, 23:01   #248
MeTePe
Ağaç Dostu
 
MeTePe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-03-2012
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 209
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Odeh Mesajı Göster
İngilizce bilmiyorum. Ama sizin ya da sayın MeyveliTepe'nin türkçeleştirerek aktardıklarını dikkatle takip ediyorum. Siz daha kısa geçiyorsunuz ama gelen yanıtlar içinde alıntıdan parçalar geldikçe birleştirme fırsatı buluyorum... Sizin yok dediğiniz veri, diğer katılımcı tarafından var olarak bildiriliyor. İngilizce nedeniyle bu diyaloğa dahil değilim maalesef.
Çevirmenliğe çok zaman ayıramıyorum ama verdiğim linklerle ilgili kısa birer açıklama getireyim o zaman:

Biosafety research conclusions: Genetically modified Bt maize is safe - News - gmo-safety.eu

Eğitim ve Araştırma Federal Bakanlığı - GDO Güvenliği Sitesinden alıntı:

Uluslararası Yeşil Hafta -Berlin Paneliyle ilgili makale

Burada Bakanlık tarafından 25 yıldır sürdürülen GDO bitkilerin çevresel etkileri hakkındaki çalışma sonuçlarından bahsediyor.

Panelin sonucu: Genetiği Değiştirilmiş BT Mısırı Güvenlidir.

Alıntı:
Scientists presented a clear conclusion during International Green Week in Berlin: genetically modified Bt maize is as safe as conventional maize. In fact, they say it is better for protecting species diversity in fields and that cultivation of Bt maize could **** prevent soil erosion and conserve soil fertility. This is one of the results of research projects on the environmental impacts of GM plants that have been funded by Germany’s Federal Ministry of Education and Research (BMBF) over the past 25 years.
Kaba Çevirisi:

Alıntı:
Berlindeki Uluslararası Yeşil Hafta Etkinliğine katılan bilim adamları net bir sonuca imza attı: Genetiği değiştirilmiş BT mısır konvansiyonel mısır kadar güvenlidir! Aslında, söylediklerine göre tarlalardaki tür çeşitliliğinin korunması için daha bile iyidir ve BT mısır ekimi toprak erozyonunu önlemeye yardımcı olabilir ve toprak verimliliğini koruyabilir. Bu, Almanya Federal Eğitim ve Araştırma Bakanlığı tarafından son 25 yılda fon sağlanan GDO bitkilerinin çevresel etkileri üzerine araştırma projelerinin sonuçlarından bir tanesidir.
Bugüne kadar bakanlık 300'den fazla proje için 100 milyon Euro kaynak sağlamış. Bunlardan 120 tanesi doğrudan biogüvenlik üzerineymiş.

Makalenin son kısmında ise panel katılımcıları mevcut Anti-GDO ikliminin en iyi araştırmacılarının beyin göçüne neden olduğu endişesini ortaya koyuyor. Bu mereti aslında 1980'lerde biz keşfettik ama şimdi vandalizm nedeniyle bilim adamları bu konuda çalışmak istemiyor diyorlar. Bu nedenle uluslararası rakiplerinin gerisinde kaldıklarını belirtiyorlar.

****************

Diğer makalede de aşağı yukarı benzer bir içerik var. Aslında haber başlığında içerik özetlenmiş:
Bu çalışmaya da 150 civarında alanla ilgili kişi katılmış.

Alıntı:
The environmental effects identified fall within the spectrum for conventional varieties.
Çevirisi:
Alıntı:
Tespit edilen çevresel etkiler konvansiyonel çeşitlilik sınırları içerisinde kalıyor.

MeTePe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön