Konu: Nergis
View Single Post
Eski 13-03-2012, 16:11   #1155
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gçakar Mesajı Göster
Sayın Pria,benim soğanlarımın son durumunu göstermek istedim. Önce geçen haftanın fotoğrafları;
Eklenti 273694

Eklenti 273695

Altdakiler de bugün, yani 1 hafta sonra ki fotoğraflar;
Eklenti 273696

Eklenti 273697

Soğanlarımı sizden aldıktan sonra ilgilenememiş, hatta bir kısmını 2 arkadaşıma vermiştim. Toprağa da geç ekebildim. Ekerken minik yavruları ayırarak diktiğim için sayıları çok gibi görünüyor. Aslında yeterli büyüklükte yalnız 2 tane soğanım var. Bunların üzerine oldukça çetin bir kış geçirdiler. 1 hafta arayla çekilen fotoğraflarda,soğuklar nedeniyle bir gelişme gözlenemiyor. Bu kadar badireden sonra yine de çok sağlıklı görünüyorlar değil mi? Umarım güneş ve sıcaklığa kavuşunca daha da güçlenirler ve seneye bol bol çiçek verirler. Bu sene benim için sağlıklı kalmaları yeterli. Sevgilerimle...
Sayın gçakar..

Öncelikle belirtmeliyim ki; nergisleri oldukça elverişli geniş ve derin saksılara ekmişsiniz ve çok çok sağlıklılar..koyu yeşil..yapraklar kalın..

Sizde dikkatli incelerseniz iri 2 değil 4 soğanınız var saksılarınızda..
Gözlerim yanılmıyorsa, resimleri büyüterek anlayabildiğim kadarıyla, diplerindeki şişkinliklere bakarak sanki, 3 veya 5 çiçek alacağınız kanaatindeyim..Gelecek yıl değil..bu yıl..
Siz de aşağıdaki linkte yüklediğim fotolara bakıp nergislerinizin dip kısımlarını inceleyerek kesin olarak kaç adet çiçek sapı olabileceğini tesbit edebilirsiniz:

Nergis

Havalar bir hafta kadar gündüz 14-15 dereceleri görünce hem yaprakların hemde çiçek saplarının hızla uzadığına sevinerek tanık olacaksınız..
Çiçek sapı uzarken pek susuz bırakmayın..tomurcuklar şişip patlamadan bir hafta öncesinde sulamazsanız koku veriminin artacağını söyliyebilirim..

Emeğiniz ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler..

Not:O dediğiniz hediye soğanlar lale..Büyük bir olasılıkla bu yıl değil gelecek yıl mutlaka açarlar..
Nergislerinizi gelecek yıl oldukça uygun olan yuvarlak saksınızı biraz daha doldurarak 15 santim arayla topluca ekerseniz sanırım 10 dan fazla çiçek alabilirsiniz..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön