View Single Post
Eski 13-03-2012, 14:47   #526
Nuri Murvet
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-04-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,378
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eko_ Mesajı Göster
Kiraz, nektarin,Erik ve ceviz(chandler) resimlerini bu hafta sonu ancak çekebildim.

Rakım(1300m) yüksek olduğundan önümüzdeki günlerde budamaları yapacağım. Daha önceki mesajımda modifiye lider düşündüğümü yazmıştım.

Budama şeklini resimler üzerinde gösterebilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler...
Merhaba sayın eko hoşgeldiniz.

Bu kiraz ağacımızın formu harika, bodurlaştırma etkisi yapalım diye alt dalların ucundan, yukardaki dalların alt dalların ışığını kesmiyecek gibi, alt dallardan birazcık daha fazla olmak üzere uçlarını alalım...

Lider üç ana dalımızın yüksekliğini siz belirleyin, uçlarını alalım fazla aşağıdan olmasın doruk uçları aynı paralellikte olsun yeter. Bu baskı yeni sürgün oluşumunu ve meyve gözü oluşumunu teşvik edecektir.

Name:  Kiraz.jpg
Views: 2889
Size:  49.0 KB

Bu kiraz ağacınız, alt taç oluşumu ile üst taç oluşumunun arasında büyük boşluk var.

Bu boş alanı doldurmak amaçlı ve üstte oluşan tacın alt dalların ışığını keseceğinden alt dalların azcık ucundan alalım, üst dalları biraz daha derin uçlarını almak gereklidir.

Lider dalıda işaretlediğim yerden uç alırsanız bu ağacımızın budama işlemi bitmiştir.

Name:  2Kiraz.jpg
Views: 3054
Size:  59.7 KB


Ceviz fidanınız tam terbiye yaşında, Bu ağacınıza iki türlü terbiye yöntemi önereceğim, ilk olarak alt taçı oluşturan dalların ucunda bağlayarak aşağıya doğru gövdeye paralel olacak şekilde ağırlıkla sabitlemeniz. Lider dalın uç kısmınıda işaretlediğim yerden uç alın işlem tamamdır.

İkinci işlem, kirazda yaptığımız gibi alt tacı uçlarını alalım, lider dalı işeretli yerinden uç alalım işlem tamamdır. Lider dalı 45 derece açı ile keselim ve aşı macunu ile veya boyası ile yara yerini kapatalım...

Name:  Ceviz.jpg
Views: 2984
Size:  60.1 KB

Bu ceviz fidanınızda, alt taçta form bozukluğu yapacak iki dalınız var işaretli yerden uç alalım, lider dalı işaretlenen yerden 45 derece açı ile budayalım, yara yerini aşı macunu ile kapatalım.

Name:  2Ceviz.jpg
Views: 2876
Size:  69.4 KB

Nuri Murvet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön