View Single Post
Eski 05-03-2012, 16:20   #18
hk50
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,914
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Uzaylı Mesajı Göster
Sayın malina, Farketmez miyiz? Hem de forumu açar açmaz farkettik. Ama kendi adıma çok üzüldüm. Özellikle bahçe sayfasında bahçeyle ilgili olmayan fıkralar yazan, başka üye dostların torununun, çocuğunun ağaçlar net ailesinin yeni adaylarından diye sevincini paylaştığı fotoğrafları eleştiren hk50'nin mesajına çok şaşırdım. Kendisi bu aralar çok yerde eleştiri yapıyor. Ama kendi torununun ailesinin fotoğraflarını bunu onaylamıyorsa niye paylaşıyor? Üstelik uslubu da güzel değil "ayılan - bayılan tabiri " ni hiç hoş bulmadım.
Bir eleştiri yaparken, önce iğneyi kendimize, sonra çuvaldızı başkasına batırmak lazım.

Bu kış zorlu bir kıştı ve hepimizin bahçeleri soğuktan olumsuz etkilendi. İzmir'de bile bahçeler dondan etkilendi. Moralimizi yüksek tutmak ve sıkıntılı beklemektense bahçe sohbetlerimizle birbirimizi enerjik tutmak suç sa evet biz bu suçu işledik. Ama dikkat ediniz hep bahçeden bahsettik. Arada sesimiz çıkmadı dostlarımız yokluğumuzu merak etti. Hastaydım dedik. Dostlar iyi dilekler belirtti, mutlu olduk, kendimizi çabucak toparladık.

Üye dostların teşviğiyle, hazır vaktimiz varken bahçemizi süsleyecek objeleri aramaya yönelelim, bahçe ile bunları bütünleştirip, görsel güzellikler ortaya çıkaralım diye birbirimizi teşvik ettiysek te suçluyuz.

Ben bahçe sayfamı akademik bilgi için yazmıyorum. Ben sayfamı okuduğumda geçmişe yolculuk yapmak, ileride hayranlıkla anlatılacığını hayâl ettiğim bahçemizi, nerelerden gelerek oluşturduğumuzu bilmek isteyenlere yazıyorum. Ve yanımızda bizi destekleyen kimler olduğunu görmek ve hatırlamak için yazıyorum.

Akademik bilgi vermek benim işim değil. Ben ancak yaşadığım tecrübelerimi aktarabilirim. Ben benim bahçemi yazıyorum. Bana özgü... İçimden geldiği gibi...

Öncelikle bunu ayırmak lazım. Akademi bilgi diyorsanız. Sadece fotoğraf ekler geçerim. Beni yazmaya teşvik eden ağaçlar net dostlarıydı. Günlük tadında yazıyorsun diye teşvik eden onlardı.

Bahçe sayfalarımızda yaptığımız sohbetlerde, dikkat ederseniz ana tema hep bahçe... Üstelik samimi oduğumuz kadar örnek olacak derecede saygılı, mesajlarımız... Ve sadece bunu kendi bahçe sayfalarımızda yapıyorduk. Yapıyorduk diyorum çünkü amaç bahara kadar enerjik olup kendimizi motive etmekti. u enerjil ile planlar, araştırmalar yaptık. Ve baharda emekler ortaya çıkacak.

Flama, bayrak konusunu sürekli dile getirenlere iki çift lafım var. Biz sadece birbirimizi teşvik edip, daha güzellikler için ortak fikir alışverişi yapıyorduk. Bu anlamda aslında bu yarış değil, eğlenceli bir motive şekli olduğunu anlamak için yüksek zekaya gerek yok sanırım...



Bahçe sayfalarımızdaki yararlı bilgileri akademik bilgiler olan kendi başlıklarına kopyalayıp alabilirsiniz. Bundan mutlu olurum. Ama ben sayfamdaki mesajların kesilip alınmasını, bütünlüğün bozulmasını istemiyorum. çünkü ahlaka aykırı ve saygısızlık içeren hiç bir şey yok... Bilakis koskoca bir ağaçlar net birlikteliği ruhu var.

Şu an çok çok üzgünüm...
Yanlış anlaşılma ve luzumsuz bir tartışmanın içinde buldum kendimi .Herkesden özür diliyorum.Olay benim için bitmişdir.
Saygılar.

hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön