View Single Post
Eski 04-04-2007, 18:59   #4
eskimo
Ağaç Dostu
 
eskimo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-06-2005
Şehir: Didim
Mesajlar: 741
Alıntı:
SİLİVRİLİ DÖRT AVCININ TÜRKİYE ÇAPINDAKİ ÜNÜ DOMUZ AVCILIĞI. Silivri' de 20 yıllık avcılık hayatlarında, binlerce domuz vurarak ün kazanan dört avcı bugüne kadar yardım isteyen her köye gidip, köyü huzursuz eden domuzları itlaf ederek, tek kuruş menfaat sağlamadan avcılık konusunda ilginç bir hizmete de imza atıyor. Son olarak Ezine’ye bağlı Akköy’ lüler, zeytinliklerini yok eden domuzlar için Silivrili avcılardan yardım talebinde bulundu. Dört kişilik ekip hafta içi köye giderek, bir gecede 21 domuz vurdu. Sabaha karşı köye dönerek köylülere müjdeyi veren ekip köy halkını sevindirirken, “icraatleriyle” hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmediler.

Kaynak : SH Dijital
Alıntı:

12.01.2007 20:52Norveç'ten Yozgat'a gelen 10 Avcı Akdağmadeni İlçesi Ormanlarında sürek avı yaptı. Norveçli avcılar, 3 gün içinde 40 domuz vurdu.

Akdağmadeni İlçesi'ne bağlı Yeniyapan, Karacaören Köyü ve Oluközü Beldesi arasında düzenlenen sürek avına katılan Norveçli avcılar, araçlarıyla geldikleri av sahasında, köylülerin davul ve teneke çalarak korkutup kaçırdıkları domuzları avladı. Norveçli avcılar av sonunda avladıkları domuzların başında hatıra fotoğrafı çektirmeyi de unutmadı. Yozgat'ın Akdağmadeni İlçesi Avcılar ve Atıcılar Kulüp Başkanı Ali Bilgin, merkezi Ankara'da bulunan bir turizm şirketiyle görüşerek ilçede turistlerin katıldığı bir sürek avı düzenlediklerini belirterek, "Akdağmadeni yaban domuzunun bol olduğu bir Anadolu ilçesidir. Bizde bunu değerlendirmek istedik ve turizm şirketiyle ortak hareket ederek av yapan yabancı turistlerin yöreye gelmesini sağladık" dedi.

Bilgin, yabancı avcıların av yapabilmesi için öncelikle Çevre Orman Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü hesabına belirli bir ücret yatırdıklarını belirterek, "Avcılar, ilimizde av yapabilmek için Çevre Orman Müdürlüğü'nün hesabına 6 bin 500 YTL bir ücret ödemişlerdir. Ayrıca, vurulan her domuz başına 50 YTL ödenmektedir. 10 turist, 3 gün içerisinde konaklama ücretiyle beraber Yozgat'a 10 bin YTL ekonomik değer kazandırmışlardır" diye konuştu.

Yaban domuzlarının ekili alanlara yaptığı tahribatla çiftçilere büyük zarar verdiğini belirten Bilgin, 40 domuz avlandığını söyledi. Yabancı turistlerin Akdağmadeni'ne gelmesini sağlayan organizatör Gunhan Aktan'a teşekkür ededen Bilgin, "İnşallah bundan sonraki dönemlerde de bu tür organizasyonlar yaparak, ilçemizi av turizmi merkezi haline getireceğiz" diye konuştu.
(http://209.85.135.104/search?q=cache...=tr&lr=lang_tr)

adresinden aldığım bilgilere göre

Avlanma limitleriMADDE 7- (1) Bu kararın 5 inci maddesinde belirtilen sürelerde, avına izin verilen av hayvanlarının avcı başına, bir av günü için avlanma miktarları türler itibarı ile aşağıda tablo-4’te gösterilmiştir.


Yaban domuzu (sürek avı dışındaki avlanmalarda) 1 Adet

Yaban domuzu (sürek avında) Avcı başına 1 adet (sürekçiler av yapamaz)

eskimo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön