View Single Post
Eski 04-03-2012, 21:09   #71
Çamtepe
Ağaç Dostu
 
Çamtepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2010
Şehir: İstanbul, Çanakkale, İzmir
Mesajlar: 646
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vizyon_78 Mesajı Göster
sayın çamtepe ilginizden dolayı çok teşekkür ederim .2-3 kere kaolin uygulaması derken ilaç türü olsa gerek ,cahilligime bağışlayın bilmedigimiz için lütfen bu güneş yanıgı ile ilgili ilaçlama da kaolin ilaçları demek istediniz.nasıl ve hangi ilaçlardan kullanacagım .sırasıyla tarifini yazarsanız çok memnun olurum.
Pardon, eksik bilgi vermişim. Verdiğim linkteki ceviz hastalıkları kısmını okursanız Ceviz Yanıklığı'nın "Xanthomonas campestris pv. juglandis" olduğunu ve mücadelesinin bordo bulamacı ve bakırlı preperatlarla yapıldığını okuyabilirsiniz. Maneb, Dodine gibi ilaçların kullanımı için zaten ilçe tarımdan reçete almanız gerektiğinden, ziraat mühendisinin size dozajı tariflemesi sanırım en doğrusu olur.

Benim önerim Kaolin ise güneş yanıklığına karşı kullanılır. Kaolin bir ilaç değildir. Güneş, ceviz iç kurdu gibi çeşitli etmenlere karşı ağacınıza bir koruma sağlar, fotosentez yapılan saatleri arttırır.. Ben ilk defa 2011 sezonunda kullandım ve memnun kaldım.

Piyasada Surround WP, Sunguard WP gibi çeşitli firmalardan tedarik edilebilir. Tüm kaolin firmalarının listesini vermiyorum. Kaolin başlığında binbir türlü tartışma yürüyor zaten. Dolayısı ile en bilinen iki ürünü yazdım. Eğer dilerseniz Kaolin başlığını okuyup alternatifler de bulabilirsiniz.

Uygulama için birinci doz, tam doz olarak %5'lik süspansiyon (5 kg/100 lt) 50 kg/ha; ikinci doz 1/2 doz: %2.5'lik süspansiyon (2,5 kg/100 lt), 25 kg/ha şekinde öneriliyor. Tüm ağaçların iyice yıkanması lazım.

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön