View Single Post
Eski 04-03-2012, 12:31   #35
wellness
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-03-2011
Şehir: DÜZCE
Mesajlar: 413
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ibrahim37 Mesajı Göster
******* 57 yi 5 yıl içinde 5700 e çıkarmak ******* çok kolay iş. Ancak burdaki konu ben yapamıyorum. Öyleyse başkalarıda yapmasın demeye geliyor.
Ayrıca nedense bu bitkiler yabancıların eline geçince altın oluyor. Oysa bunlar bize göre ise sıradan ot gibidir. O botnik hırsızı olmasaydı bu güzelim ters laleyi görme şansımız bile olmayacaktı!.
Altın ancak sarrafın elinde iken altındır, doğadaki hali ise topraktan ibaret.
Ben sizinle aynı fikre sahip değilim sayın İbrahim37. Çünkü size örnek vereyim. Hollanda dan evde peyzaj da kullanım amaçlı ithal edilen çiçek soğanlarını ticari amaçla yetiştirip satışa çıkar bakalım satabiliyormusun? Belki Türkiye içerisinde kimse birşey demeyebilir ama ihracatına başlarsan, bunun yetiştirme patenti karşına çıkar. O bitkinin o türünün geliştirilmesine dair elinde patent yoksa uluslararası mahkemelerde yargılanırsın. Güzel Anadolumuzun, nadide çiçeklerine 5 kuruş para vermeden kaçıracaksın, sonra da bana para ile satacaksın ve üstüne üstlük benden patent ücreti isteyeceksin. Bu gün hollandanın ürettiği lalelerin hemen hemen tamamı Türkiye den kaçırılmıştır. Ama şimdi biz onlardan para ile satın aldığımız gibi, yetiştiriciliğini yapabilmek için ayrıca patent ücreti vermek durumundayız.

wellness Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön