View Single Post
Eski 03-03-2012, 02:03   #797
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi süleymanizmir
... Ben izmir-bucada 4.cü katta oturan bir bitki meraklısıyım.geniş terasımda bolca çiçek var.ancak bunlar yıllardır aynı saksıda duruyor.hanım zamanını burada geçiriyor desek yalan olmaz,sizden ricam bu saksılardaki toprağı nasıl güçlendirebilirim?Kemeraltında çalıştığım için buradaki ziraatçiden 20.20.20 + iz element bir paket satın aldım.tarife göre 1 litre suya 1 çay kaşığı karıştırıp saksı büyüklüğüne göre 1-2 çay bardağı toprağına dökmeliymişim.Sizce bunu şimdimi yapayım.Yoksa tüm saksıları boşaltıp koyun veya inek gübresi ile karıştırıp yenidenmi doldurayım...
Kemeraltına yeniden gittiğinizde 4 Mevsim Zİraat veya Taneli Ziraat' e uğrayın. HepYeşil Kompost veya HepYeşil saksı harcı alın. Toprağınızı yarı yarıya bununla karıştın ve saksıları bu harçla doldurup bitkileri dikin. Mart 15 itibariyle de aldığınız gübreyi saksılara vermeye başlayın. 15 günde bir vereceksiniz asaksıyı gübreli suyla sulayın.

Eski topraklarınız kullanmadan önce Agaclar.net E-Dergi Mart 2007 başlığında derginin eski sayılarında saksı değiştirme ve hijyen konulu iki yazım var onları okuyun. Eski toprağınızı hijyen yazsında anlattığım şekilde kullanıma hazır hale getirin.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön