View Single Post
Eski 29-02-2012, 16:38   #6
B.Unver
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 205
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lara_ Mesajı Göster
Baş rollerini ,Meryl Streep ve Nicolas Cage' in oynadığı ,2002 yapımı ''Adaptation'' adlı filmde bu orkide konu edilmişti.Filmde bu orkide öylesine gizemli anlatılıyor ki ona ulaşmak adeta imkansız..Maceralı yolculuklarıının sonunda timsahlarla dolu bataklıkların ötesinde(tabii bu arada timsahlarada yem oluyorlar) bir ağaç kovuğunda adına yakışır bir şekilde hayalet edasıyla belirir bu eşsiz güzellik..
Ya senaristin hayal gücü ya da gerçeklik payı var veya yok ama nihayetinde bu orkideyi üretip uyuşturucu elde ettiler..Düşünmeden edemiyorum acaba ..?
Ghost orchid ,orkidelere tutku ile bağlı olan herkezin mutlak hayalini süslüyordur. Bana göre de gerçekten gizemli bir tür,keşke sahip olmak ve bizim yaşam alanlarımızda onu yaşatabilmek mümkün olsa..
Ne yazık ki bunun bir hayelden öteye gidemeyeceği farkındalığı ile buradan onu bulmak ve yetiştirmek isteyen tüm arkadaşlara başarılar diliyorum..)
Sayın Lara;

"Adaptation" filmini ben de seyrettim.Benim açımdan etkileyici ve sürükleyici bir filmdi diyebilirim.Hala DVD lerim arasında mevcut.Almamdaki neden ise yanlızca filmin senaryosunun Hayalet Orkide üzerine yoğunlaşmasıdır.

Senaryodaki Hayalet orkidelerin bulunduğu doğal ortam ve kültüre alınışları doğru(Florida'da doğal ortamında koruma altındadır ki CITES in Apendix II listesindedir).

Ancak, Hayalet Orkidelerinden uyuşturucu üretilmesi konusu ise tamamen senaristin hayal ürünü.

Hayalet Orkideyi bulabilmek, getirebilmek ve yaşatabilmek zor olsa da imkansız değil.Yıllarca diskus ile uğraşıp Vahşi Diskusu beslemiş birisi olarak bunu net söyleyebilirim.

Öncelikle hayal etmek gerçekleştirmenin ilk adımıdır.Bu başlıkta hayal edip sonra neler olabilir bunu görmek ya da benim anlayışıma göre bir hobiyi uçlarda yaşamak bana en çok zevk veren ve hayattan zevk almamı sağlayan bir unsur

B.Unver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön