View Single Post
Eski 29-02-2012, 10:52   #1
teksavasci
Ağaçsever
 
teksavasci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 78
Elektrik olmayan bağ evlerinde güneş enerjili, güneş enerjisiz elektrik kullanmak

Bende sizler gibi doğa ile toprak ile uğraşmasını seven ve forumu yakından takip eden birisi olarak hepimizin yaşadığınız sıkıntıları biliyorum. her ne kadar şehir gürültüsünden uzak doğa ile baş başa olmak istesek de bazı ihtiyaçlarımız için elektrik enerjisine ihtiyacımız olmaktadır.

konu üzerinde çalışmalarımız üzerine güneş enerjili ve güneş enerjisiz iki proje geliştirdik. size söyle bahsedebilirim.

güneş panelsiz sistem;(sessiz jeneratör) taşımalı bir sistem olup, şehir elektriği olan yerde şarj edip bağ evlerinizde lamba, tv, uydu, matkap, dekopaj vs vs gibi cihazlarınızı kullanabileceğiniz sizi 2 gün ila bir hafta idare edebilecek bir sistem. bu cihazı karavanda ,ormanda, elektrik olmayan her yerde, evinizde elektrik kesintilerinde,iş yerinizde elektrik kesintisi olan her yerde kullanabilirsiniz.

cihaz içindeki akü VRLA(deep cycle) aküdür. 10yıl ömürlü aküdür. bildiğiniz araba akülerinden 10kat güclüdür.İşin zor olan kısmı sadece akünüz zayıfladığı zaman elektrik olan bir yerde 7 ila 10 saat şarj etmek, jeneratörünüzün 12volt çıkışından ya da 220volt cıkışından şarj edebilirsiniz.sistem kurulurken ihtiyaçlarınız doğrultusunda 300w,600w,1000w olarak yapılmaktadır. istenildiği taktirde ilerleyen zamanlarda güneş paneli ekleyip,şarj etmek için taşımak zorunda kalmamanız.

örnek olarak; 300w bir sistemle neler yapabiliriz?
4 adet tasarruflu lambayı 16 saat kesintisiz çalıştırabilirsiniz veya 12 saat tv uydu veya matkapınızı. elektrikli testerenizi 300w kadar olan bütün cihazlarınızı çalıştırabilirsiniz.

600w ile bunlardan hariç mini buzdolabınızı , elektrik süpürgesi,ciç makinası vs vs gibi cihazları çalıştırabilirsiniz. haftasonları bağ evlerine giden ve elektriği olmayan yerler için cok güzel bir sistem konu ila bilgi almak isteyen olursa cevap verilecektir.

Bol güneşli günler sizlerin olsun
Saygılarımla

teksavasci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön