View Single Post
Eski 26-02-2012, 21:32   #40
araftayim
Yeni Üye
 
araftayim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: Londra-Istanbul
Mesajlar: 2
Eski bir baslik olmasina ragmen bildigim bir kac seyi yazmak istedim ...

Sisen tabletler gercekten kullanisli ve cok pratikler ama yaptiginiz uretime gore degisirler. Turkiyede ki hobiciligi dusunursek olmazsa olmaz degildir ama Ingilterede gayet ise yarayan birsey diye bilirim.

Sasirtma yapmadan direkt olarak saksiya almanizi saglar ve kok gelisimini cok daha rahat gozlemelersiniz ve ne zaman gitmesi ( saksiya yahut ekim yeri) gerektigine daha rahat karar verebilirsiniz.

Kullanan kisilerin genel anlami ile "satici" olmasi sebebi ile kargolamada cok ama cok buyuk bir avantaj saglar,hem temiz ve saglikli gorunur ,ki bu satici icin onemlidir.Benim alisveris yaptigim seralarda su ana kadar solgun cansiz bitki gormedim sebebi ise ayni is kolunda bir cok rakibin olmasi dogal olarak her zaman iyi gorunmeleri gerekiyor ve alicilarda gercekten bu konuda gayet bilincliler. En azindan kendim icin soyleye bilirim solgun bir cicek son kalmis ise alirim ve ben bunu adam ederim derim.Ama onlar ya almaz **** kurtarilacak gibi ise yari fiyatindan ucuza alirlar.
Ote yandan kargoda alandan ve dogal olarak kargo ucretinden tasarruf saglar.

Onun disinda zamandan tasarruf saglar ayrica kokleri zedelemeden bir cok sorunsuz bir sekilde saksiya alabilirsiniz.

Tabletler uzerinde bir kac cicegi yetistirdim bence cok mu gerekli : Hayir

3-5 adet cicek icin ayni paraya 9cmlik saksi alip surekli kullanmak cok daha mantikli geliyor bana.

Kullanimi ise gayet basittir :

Kac adet lazim ise gerekli buyuklukte bir kova icinde suya rasgele atiyorsunuz ,burda onemli olan sey, tabletlerin suyu emip sismesi (tamamen sismeleri gerekir)bundan baska soylenecek cok sey yok aslinda.

Yaklasik olarak 1-4 saatte butun tabletler siserek formlarini alirlar.Bazen fazla suyun icinde kalan tabletler dagilmaya baslar cunku ust kisim aciktir

Kisisel fikrim tam anlami ile sistigini gordugunuz tabletleri sudan cikariniz ve mumkunse butun tabletleriniz hazir oldugunuzda tohumlari yahut celikleri tabletlere uygulayin cunku hem duzenli ve daha temiz calismanizi saglar buda daha saglikli bitkilerinizin olmasi olasiligini arttirir.

Forumdaki bilgilerden yararlanarak hangi tohumun hangi derinlikte uygulanmasi gerektigine bakarak ;bildigimiz kebap cop sis yahut herhangi hijyenik bir seyle zaten tabletlerde belirgin olan oyuklara ekim yapa bilirsiniz.Tohumunuzun yetisme kosuluna gore tohumun uzerini kapatip gelismesini tamamlayacagi yere koyabilirsiniz.

Celik islemi de ise ayni mantik ile isler .

Kullanimi basit ve bir cok avantaji vardir ama benim kisisel fikrim sadece tek yillik urunlerde kullaniniz cunku uzerindeki file-bez (tam adini bilmiyorum) uzun sure orda duruyor kanimca onun toprakta cozunmesi gerekir diye dusunuyorum.
Sanirim buda tabletlerin kaliteli veya kalitesiz olmasi ile alakali olabilir..

NOT : Klavyemde Turkce karakterler mevcut degil.
Saygi ile


Düzenleyen araftayim : 26-02-2012 saat 21:44 Neden: yazim hatasi ve eksik yazmisim :)
araftayim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön