View Single Post
Eski 23-02-2012, 18:24   #123
kelebek çalısı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Merhabalar,

Liquidambar Orientalis-Anadolu Sığla Ağacı başlığını forumda ilgiyle takip ediyorum. Anadolu sığlasını daha yıllar önce ege bölgesindeki yazlığımda bahçeye dikmiş, yaşatamamıştım. Burada şimdi bahçemde üç adet Anadolu sığlası var. Yetiştirmek konusunda kafama yerleştirmişim bir kez, vazgeçer miyim, kimse durduramaz

Sığlaların durumu şu ana kadar gayet güzel, sağlıklı ve büyüme hızları da sanki iyi gibi. Üç yaşında üç tane. Üçünü de bahçeye dikmeyi düşünerek değil de, biri tutmazsa bahçe toprağında, diğer ikisi saksıda dursun, sonra birini, sonra birini bahçeye diker denerim yaşatmayı demiştim. İlk tecrübe Türkiye' de başarısızdı ya, ondan pek ümidim yoktu, ilk sığlayı kışı geçiremez, ya da toprağını sevmez gibi negatif düşüncelerle diktim bahçeye. Ama beni şaşırttı, ve yerini sevdi. Bunu görünce diğerlerini de toprağa aldım. Bir sıkıntı yok şimdilik.

Bilmiyorum benim gibi K.K.T.C' de Anadolu sığlası yetiştiren bir meraklı daha var mı?

Bu sene yaprak dökmeleri ve yeniden yapraklanmaya başlamaları arasındaki zaman dilimi çok kısaydı. Yaklaşık 1.5 ay tamamen yapraksız kaldı. Şubat ayı başından bu yana yapraklanmaya başladılar. Zaten burada kış ayı, Türkiye'nin ilkbaharı gibi geçer. Mayıs dediniz mi, otlar sararmaya başlar.

Bütün bitkiler, ağaçlar özel elbette, ama Anadolu Sığlası her zaman ayrı bir yerde durmalı sanırım. Dilerim ki, hepinizin emek verdiği sığlalar sağlıkla büyüsün. Daha çok insan sığla ağacı ile tanışsın ve onu korusun.

Eklenen Resimler
 
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön