View Single Post
Eski 16-02-2012, 00:30   #68
Duygu I.
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-02-2012
Şehir: Dublin
Mesajlar: 9
Kokleri curuyen bir Patos

Merhabalar,

Kendin yap tarzi mobilyalar satan bir magazada indirim bolumunde saksisiyla birlikte yaklasik 1 liraya denk gelen patoslar buldum. Bitkilerin birer ikiser yapragi kalmisti ve hirpalandiklari icin ya da topluca raftan dustukleri icin bazilari kokleri ile birlikte topraklarindan firlamisti (bazilarinin saksilari da kirikti). Artik acidim mi, ucuz mu buldum bilemiyorum, saksidan ucuz olurlerse atarim diyerek iki saksiyi aldim.

Bu bitkicikler olmesinler diye defalarca ektim, topraklarini degistirdim, koklerini kestim, yapraklarini ayirdim tekrar suda beklettim, ama curuyen kok sorunundan kurtulamadim. Sanirim 8 aydir ugrasiyorum.

Simdilik iki saksida kismen pacayi kurtarmis iki patosum var biri 20 santim yuksekliginde irili ufakli 9 yapragi var bunlardan biri daha dun acildi. Digeri de sadece 4-5cm yuksekliginde 3 tane minik yapragiyla hic buyumuyor.

Resmini ekledigim celigi koku curumekte olan ikinci saksidan ayirmistim, makasla son yesil kalan dali bir ust bogumdan kesip suya almistim. Suyun icinde cikan kokleri curudu, tekrar kestim. En azindan 5 aydir kesintisiz suyun icinde Aldigimdan bu yanda da toplamda sadece 1,5 ay toprakta kalmistir. Bu aldigim ikinci saksiydi, ve bu saksidan da baska bir yaprak dahi kurtaramadim. Daha onceki deneme yanilmalarimdan hala yeterince koku olmadigini dusunuyorum. Bu halde topraga ekersem 1 yeni yaprak verip 3 yaprak dokmesinden korkuyorum ustune ustluk koklerinde curume gelisip gelismedigini hic takip edemeyecegim.

Sizce koklerinde curume baslamis mi yoksa bu patosun koklerinin normal hali mi? Cok yavas gelisiyor, uzun zamandir ekilmedigi icin artik umudu kesmeli miyim?

Eklenen Resimler
   
Duygu I. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön