View Single Post
Eski 14-02-2012, 19:26   #35
kelebek çalısı
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Sn. Sûz-i Dilârâ Merhaba,

Sizin hayvanlara duyarlılığınızı uzun zamandır forumlarda okuyor, takip ediyor ve çok çok takdir ediyor, sizi canı gönülden kutluyorum.

Sizi çok ama çok iyi anlıyor, bilin ki bu konudaki hassasiyetinizi paylaşıyorum. Düşüncelerinize katılmamak mümkün değil.

Ben de yıllardır çevremde olan canlılara elimden geldiğince duyarlı olmaya, onları tabiata karşı olan sorumluluğumun büyük bir parçası olarak gördüğüm için, korumaya, sevgi gösterip, bakımlarını yapmaya çalıyorum. Sizin de dile getirdiğiniz gibi çevreden illa ki bir tepki geliyor. Üstelik eğitimli! kesimlerden bile. Hatta bu tepkiciler arasında bahçelerinde cins köpekler besleyenler var. Entresan ki K.K.T.C genelinde bir cins köpek tutkusu almış başını gitmekte. Akdeniz iklimi için uygun olmadığını düşündüğüm Alman çoban köpeği, Husky en baş sıralarda. Adeta yarış yapılıyor, köpekler, bahçelerin içinde birer küçük ev modelli kulübelerinin içinde mutlu mu mutsuz mu inanın bana tasa oluyor. Komşularımdan bazılarının köpeklerini aylarca gezdirdiklerini bile görmüyorum. Ben de 3.5 yıldır 2 adet av köpeği kırması köpeği, 1.5 yıldır yine bir av köpeği kırması, ve 3 aydır da onun 4 yavrusunu himaye ediyor, seviyor, besliyorum. Şu an toplam 7 taneler. İnanın bahçelerde hapsolan cins köpeklere dışardan bakıp, kendi aralarında konuşuyorlar mı bilemem tabi biz daha mutluyuz der gibiler. Beni gördüklerinde omuzlarıma kadar çıkmaları, severken illa ki pati tokalaşıp, elimi yalamaları, hepsi çok mutluyuz demek değil mi?

Biliyorum sevmiyorlar sokak hayvanı diye ayrıca hakir görüyorlar, anlaşılamayan şey şu ki, adada bu kadar cins köpek tutkusu varken, sokak hayvanlarına olan bu nefret ve kin neden...Yerel gazetelerde her gün türlü işkence ile katledilen hayvan haberleri beni insanlığımdan utandırıyor. Avcılar yaşlanmış, ve istedikleri randımanı alamadıkları av köpeklerini her gün sokaklara salıyor. Sistematik olarak zehirli etler belirlenen bölgelere bırakılıyor, hayvanlar birer birer yok olsun isteniyor.

Bütün bu olumsuzluklar arasında sizin forum yazılarınızı, çabalarınızı okudukça insanlık bir yerlerde ne olursa olsun var olacak, hep kötüler kazanmayacak demek istiyorum.

Sizi tekrar tebrik ediyor, ve manen yanınızda olduğumu belirtiyorum. K.K.T.C den herkese sevgiler.


Düzenleyen kelebek çalısı : 14-02-2012 saat 19:50 Neden: bağlantı sorunu sebebi ile metin tamamlama
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön