View Single Post
Eski 14-02-2012, 19:20   #34
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Beslediğim köpeklerden şikâyet çok fazla var, sadece yeri gelmediği için buraya yansıtmadım.

Sanki bütün sokak köpeklerinden ben sorumluymuşum gibi en ufak bi olayda konu gelip beni buluyor. Hepsini bırakın sadece bunun stresiyle başetmek bile oldukça güç ve can sıkıcı, sinir bozucu.

Bırakın sokaktaki hayvanı kendi çocuğuna bile sahip çıkmıyor insanlar, çocukları zavallı hayvanları taşlayıp kovalayarak kışkırtıyorlar onlar da kendilerini savundukları zaman saldırdı oluyor adı. Kaç tanesiyle karşı karşıya geldim, lâf anlatmaya çalıştım, hakaretler yedim artık sayamıyorum. Allah'a havale ettim.

Geceleri çıkıp besliyorum sırf çevredekiler görmesin diye. Aynı hayvanlar bana niye saldırmıyorlar? Azıcık sevgi ve yemek gördükleri için benden.

Allah'tan bizim belediye başkanı vicdan sahibi, o da benim bulunduğum yerde oturuyor, bir iki blok ötede. Şikâyetlerin yoğunlaştığı bir dönemde arayıp konuşmuştum, Fen İşleri Müdürü hayvanların öldürülmesine kesinlikle izin verilmeyeceğini ve böyle bir iş yapan hakkında da gereken işlemin yapılacağını söyleyip içimi rahatlatmıştı.

Daha önce de gezici bir araç getirip sokak hayvanlarını aşılatıp kısırlaştırıp tekrar doğaya salmıştı belediye. Müdür depremden önce aradığımda bu kampanyanın ikinci ve üçüncüsünü düzenleyeceklerini söylemişti bana. Şimdi durum nedir tekrar kontrol etmeliyim.

Ama öncelikli yapılacak barınağa bir ziyaret düzenlemek. Sonra da Haytap'la bağlantıya geçmek neler yapabileceğime dair onlardan akıl almalıyım.

Meral Hanım'dan Allah razı olsun ismini birkaç forumda daha duymuştum.

Bu konudaki kanunları iyice öğrenmek istiyorum, ona göre neler yapılabileceğine ve kendimi ve hayvanları hangi noktalara dayanarak savunabileceğimi öğrenirsem daha rahat davranırım.

Klasik bir laf artık söylene söylene içi de boşalmış durumda ama ne kadar yerinde ve doğru: Eğitim şart.


Düzenleyen Sûz-i Dilârâ : 04-03-2012 saat 06:09
Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön