View Single Post
Eski 11-02-2012, 22:50   #817
soilless
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-03-2009
Şehir: Kdz Ereğli-ankara
Mesajlar: 524
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Buna seviniriz Sn. soilless, gerçekten kaynaklar üzerinden ama daha çok bağımsız kaynaklar_makaleler_ üzerinden gitmek çok doğru bir yaklaşım.

Benim kaygım, güvenilir ve bağımsız kaynaklar tercüme edilirken_ki yorumlanabilir içerik taşıyabiliyor_ özünden bir az da olsa kayma göstermesidir.

Basitçe söylersem; Sadece bir paragraf yabancı kaynağın, değerli üç arkadaşımız tarafından farklı anlamlar taşıdığını gördük. Bu dostlarımız yabancı dili çok iyi biliyorlardı_ ki bunu tartışmak bile konudan uzaklaşmaya neden olabiliyordu.

Siz ODTÜ de okumuşsunuz. Yani Sn. Meyvelitepe, Sn. Doğasever ve Sn. Acemi Çaylak kadar yabancı dile sahipsiniz. Kaptan da az değil. Ayrıca bu konuda Sn. Dr. catikol dostumuzun da yardımlarının olacağını düşünüyorum.

Önce verilecek kaynağın _ kaynakların _ çevirileri üzerinde görüş birliğinin oluşması, bizlerin daha iyi anlayacağı ve gereksiz tartışmaların önünü tıkayacağını düşüncesindeyim.

Keşke yabancı kaynağın örjinalini beraber bakabilme, değerlendirebilme şansı olsaydı.

Bilgi paylaşımı entellektüel seviyede olsun isteriz elbette ama ''okuduk pek bir şey de anlamadık'' olmasın isteriz.

Ben kaolini bir marka olarak görüyorum, ondan çıkanları ürün. Ürün iyi ya da kötü olabilir.

Ama tarımda bir çok kimyasalın yerini _ şimdi değil belki_ alacağını düşündüğüm kaolinin zarar görmesini istemem, bu beni benim gibi düşünenleri üzer.

Siz _kaolin değil ama_ ihracat konusunda da oldukça deneyimlisiniz. Dediğiniz gibi yarın yurt dışından gelen kaoline vergi konduğunda ve ülkemizde yeterli sanayi oluştuğunda belki topraklarımızda çıkan kaolinde tarıma sunulacak. Şimdi vergisiz olduğu için bu yola gidiliyor olabilir. Belki işlenmemiş kaolini de getirmek, burada işlemek ve iç ve dış piyasaya sunmak daha ekonomik olacak biz tarımda kullananlar için; dediğiniz gibi ülkemiz madenler konusunda pek zengin değil.

Ama şu unutulmamalı _sizlerin sayesinde_kaolin hakkında daha çok bilgiye sahip oldukça geçmişte yaptığımız hataları da görüyoruz. Bu bize hatalarımızı düzeltme şansı veriyor.

Ben sizin ve diğer birçok arkadaşın gibi bilginin tamamının paylaşımını seviyorum.

Saygılar
Ben sizin ve diğer birçok arkadaşın gibi bilginin tamamının paylaşımını seviyorum.
Saygılar[/QUOTE]

Sn Halil bey,

kalınlaştırdığım (izninizle) düşünceniz aynen benim düşüncem. Ben bin çiçek bin fikir görüşündeyim. Ve sanırım sn Sındırgılının bu anlamda bir mesajı da vardı silmediyse, farklılıklarımız bizim zenginliğimizdir.

Evet bilgi paylaşımı özellikle yabancı literatürdeki paylaşımın bazan sıkıntı yarattığının ben de farkındayım. çok güzel bir tespitiniz var bu konuda.

Bir konuda düzeltme yapmak isterim ihracattan ziyade özellikle ithalat konusunda ve de özellikle hammadde ithalatı konusunda hayli iyiyim.

kaolinin bir çok zehirin yerini alacağı düşünceniz ve de özellikle marka olması düşünceniz bence en doğrusu ve de hiç ama hiç kimse buna günlük anlık yorumlarla zarar vermemeli.

Bir yazının bir yorumun bir değerlendirme yazısının külliyen yanlış olması sözkonusu değil sizin de dediğiniz gibi yanlışın veya eksiğin diyelim konuşarak düzeltilmesi. Bizlere de düşen bu olmalı.

Gülleci bulamacı gibi kaolinle de kullanılan bir doğal önleyiciyi bu sitede literatüre katan bir paylaşımcı ve de uygulayıcıyı olarak sizi de bu başlıkta görmemiz lazımdı. Hoşgeldiniz. O güzel nükteli muhabbetinizi özlemiştik bence

Saygı ve sevgilerimle

soilless Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön