View Single Post
Eski 10-02-2012, 17:37   #121
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Sn. Sakagün, siz korkmasından ben de benimkinin çok cesur olmasından rahatsızım, en iyisi kararında olması tabii ki.

Benimki gezdirirken özellikle kangal, kurt türlerini gördüğünde çok sinirleniyor, üzerlerine atlamak istiyor. Tutmakta çok zorlanıyorum, yine de uzakta görünce tedbir alıyorum. Bundan önce kedilere koşmak için üç kere tasma kopardı, neyse ki bu huyundan vazgeçti ama bir gün başka köpeklere gitmek için tasmayı koparırsa işim çok zor olacak.

Bulunduğumuz yere yakın, sınırları çevrili, kapısı olan bir orman girişi var. Genelde bir çok köpek sahibi belli saatlerde buluşup köpekleri burada oynamaları için salıyorlar. 7-8 aylık olana kadar ben de yanımda tecrübeli biri varsa oynattım. Ama şimdi, köpeğimin cesareti, beni cesaretsiz yapıyor, oyun ya da kavga için başka köpeklerle yanımdan uzaklaşacağından korkuyorum, alan çok büyük.

Buna karşın komşumuzdaki kardeşi tam tersi, göz işareti ile bile söz dinliyor, başka köpekleri görünce korkak davranıyor.

Kedilere ve yanımızda yürüyen insanlara atlamamasını, ödül vererek sağlayabildim. Kedi görünce "Hayır" diye uyardım, atlamayıp tereddüt ettiğinde "Aferin" dedim ve cebimdeki ödül bisküvileri veya kuru mama ile ödüllendirdim. Bir süre sonra tereddüt zamanında değil de gerçekten atlamadığında ödül verdim, daha sonra yavaş yavaş mamayı kesip "aferin" veya okşama ile devam ettim, şimdi oldukça iyi.

Aynı ödüllendirmeyi bir de diğer köpeklere karşı tutumu için yapmayı deneyeceğim ama becerebilecek miyim bilmiyorum. Ya da var mı bunun bir çaresi?

Not: Benimki yemek olunca başka bir şey görmüyor.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön