View Single Post
Eski 06-02-2012, 23:48   #765
soilless
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-03-2009
Şehir: Kdz Ereğli-ankara
Mesajlar: 524
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sabry Mesajı Göster
Sn. Soilless

Belki bilmiyorsunuz ama benim bu konu ile ilgili olmamın tek sebebi KAOLİN ithalatçısı olmam ve ithal ettiğim ürünlerden birinin tarımsal kullanıma uygun olmasıdır. Ayrıca Türkiye'deki ilk rafine kaolin firmasının -ki sadece 2 firma tarafından üretilmiştir- ortaklarındandım. Bugün Türkiye de tarım sektöründe istenilen özelliklerde rafine ve kalsine kaolin üreten tesis yoktur.

Sebebi teknoloji, bilgi eksikliği falan filan değil. Sadece ve sadece bilinenin aksine yurdumuzda bu özelliklerde kaolin olmamasındandır. Yurdumuzdaki kaolinler alunitli kaolinlerdir. Alüminyum değerleri düşük ve serbest silis, demir, kükürt değerleri yüksektir. Bu konuyu daha önce de açıklamıştım ama sanırım benim görüşlerim taraflı görüldüğü için dikkate alınmıyor.

12 yıllık kaolin ithalatçısı olarak uygun özelliklerde kaolini üreten bir yerli firma var ise tüm ürününü yurt içi ve yurt dışı pazarlamaya hazırım.

Katma değer katmaktan bahsettiğiniz KALSİNE KAOLİNİ ithal eden bir firmadan satın alıp AMBALAJINI değiştirmek ise buna katılmam mümkün değil. Bu işlemde katılan katma değer bu işlemi yapanın cebine kalır. Hiç olmazsa doğrudan ithal edip bizim yaptığımız gibi fiyatını uygun seviyelerde tutalım.

Biz geçen sene numune dağıtarak başladığımız tarımda kullanılabilen kalsine kaolini gelen talepler üzerine üretici firmamızda geliştirdik ve Nisan ayında yurtiçi satışına yeni markamız ile başlayacağız. Baştan açıkça söyleyelim.. Yerli değil İTHAL bir üründür.

Saygılar
Sn Sabry

size söyleyeciğim hiç bir şey yok. Tabii ki satacağınız ürünüzün takdir edilmesini ve de daha çok satılmasını isteyeceksiniz. Kimse buna itiraz edemez.

Ancak benim demek istediğim cebe kalmak olayı değil yani KALSİNE KAOLİNİN İTHAL EDİLİP ambalaj değişikliği ile satılması değil. (ki bu da yapılabilir buna da itirazım yok) Ham maddenin ithal edilip işlemden (rafine ve de kalsine Yapılıp ) yurtiçinde satılması da yerli üretim kadar ülkemize katma değer sağlacağı hususudur.

soilless Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön