Konu: Kefir
View Single Post
Eski 05-02-2012, 19:05   #398
güler seferoğlu
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-01-2012
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 22
merhaba arkadaşlar,
bende kefir yapma hevesi yaklaşık 1 yıldır devam ediyor . aktardan maya aldırdım eşime. UHT yöntemiyle paketlenmiş kutu sütlerle yapıyorum. Ama ilk başta kefir taneleri ile yaptığımda , süt kesilmiş gibi görünüyordu üstte çok katı bir peynirimsi tabaka altta da suyu ayrışmış oluyordu.daha kısa süreler vs. versiyonlarını denedim ama bir türlü aradığım tadı elde edemedim. En sonunda marketten alınan pastörize kefirden 1 çay bardağı ve birde kefir tanelerimi ekledim . 18 saat kadar sürede mayalandı ve aradığım tat buydu ve uzamayan bir kefirdi (sadece pastörize kefirle mayalanırsa uzayan tuhaf bişey oluyor fazla mukus benzeri yani ) .
sonrasında hep bu kefirden kefir mayaladım taneleri arada bir sütle besledim bazen kefire de koyuyordum süzüp ıslatıyordum onları.Şimdi kefir tanelerimden işe yarar kefir elde edemiyorum.pastörize kefirle yapmayı deniyorum yine olmuyor. nasıl eskisi gibi güzel yapıcam bu işi ya (eşim kefirsizlikten şikayetçi )? bu arada kefir tanelerimi de buzdolabında temiz içme suyunda cam kavanozda bekletiyorum.uzun süre böyle bekleyince ölmüş olabilir mi benim kefir mayalarım? arada bir kullanmasam da az sütte bekletip beslemeye çalışıyorum onları ama sanki biraz ruhsuzlaştılar... şimdi sütçüden aldığım oda sıcaklığında süte bu mayaları koyup deneyeceğim tekrar.fotoğraflarını buraya yükleyip tecrübeli arkadaşların önerilerini almak isterim. evde güzel kefir yapmanın mutlaka bir yolu olmalı ben yaptığımda kefir mayalansa da anlamamış olabilirim büyüklerimden hiç duymadım ve görmedim çünkü.İlk olarak Süleyman Demirel Üniversitesi'nde tıp fakültesinin kantininde görmüştüm.ama hiç içmemiştim.gerçek tadını bile bilmiyor olabilirim pastörize olanlar ev yapımından çok farklı çünkü.sonuçları paylaşmak üzere kefir yapmaya gidiyorum herkese kolay gelsin

güler seferoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön