View Single Post
Eski 03-02-2012, 19:03   #376
vehibe
Ağaç Dostu
 
vehibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2011
Şehir: Hatay
Mesajlar: 462
Sayın Hosseda,
Biraz zahmetli olduğu için evde yapmıyorum. Çok cüzi bir parayla taş fırında fırıncı ustası hazırlıyor.

Malzeme: İç harcı için.
1. Kilo ince çekilmiş et, (koyun eti olursa daha leziz olur)
500.Gr. domates.
3. Taze biber.
4. Orta boy ince doğranmış soğan.
1 Demet ince kıyılmış maydanoz.

Hamuru:
2 Kilo un.
Biraz yaş maya.
1 Yemek kaşığı çekilmiş rezene.

Hamur yoğrulup dinlenmeye bırakılır.
Kabarmaya başlamadan, daha önceden ayrı bir kasede hazırlanmış
Bir sana yağı bir kase sıvı yağ eritilip güzelce karıştırılır.
Elinizi yağa batırarak hamurdan küçük bezeler kesilir.
Bolca yağın içinde bezeler açılır, açılan beze kıvrılıp işaret parmakta halka halinde tepsiye dizilir.
Sonra gördüğünüz gibi üzerine etler konur, hafif bastırarak etler üzerine yayılıp
taş fırına gönderilir.

Yazdığım malzeme miktarı,bizim yöremizdeki taş fırınlarında kullanılan büyük tepsilerin ölçülerine göredir.

Eklenen Resimler
 
vehibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön