View Single Post
Eski 02-02-2012, 11:25   #235
elim
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-01-2012
Şehir: Bursa
Mesajlar: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syılmaz Mesajı Göster
Sn. Elim, şimdi ben kurban bayramı sırasında rengi kırmızıya dönmüş haliçin fotoğrafını koysam, sayısız kesilmiş hayvanın başında ki ağlayan çocukların fotoğrafını koysam, sonra böyle din mi olur diye sorsam? Ne kadar mantıklı bir iş yapmış olurum?

Ya da makinede sırasıyla tık tık kafası koparılan tavukların fotoğrafını eklesem? Makinede derisi yüzülen danaların fotoğrafını eklesem?
Sayın Yılmaz; yukardaki yazdıklarınızın hepsine karşıyım. Olmasını hiç bir zaman onaylamam. O, vahşet görüntüleri diğer sosyal sitelerde bolça yayınlayıp kınadığımı açıkladım. Vahşet olaylarını nefretle kınıyorum. Yazım genele, kişisel değil. Bu yukardaki resimde benim tanıdığım bir kişi paylaşım yapmış. Katleden kişide kendisi. O, sayfada da kınadım. Bakın yıllarım doğada gecti. Yerdeki çukurlarıı dodururum kaçan hayvanların bacaklarına zarar gelmesin diye, cam kırıklarını toprak altına getiririm, ayaklarını kesmesin diye. Biri böyle yaparken bir diğeri o hayvanları zevk için yok ediyor. Bunun ne dinen nede vicdanen bir açıklanması olamaz. Kur-an dan bazı örnekler veriliyor. Doğrudur. Ayetlerde geciyor. "Bazı hayvanları sizlere etinden, sütünden faydalanasınız diye helal kıldık" bunu örnek göstererek doğaya da zararmı vermeliyiz? Etinden yararlanmak için besicilik yapılıyor. Burada amaç farklı. Protein olarak insanların ete de ihtiyacı var. Doğa ile amaç üzere besiciliği karıştırmayalım. Her türlü canlı öldürülmesini tasvip etmiyorum.

elim Çevrimdışı   Başa Dön