View Single Post
Eski 31-01-2012, 22:17   #167
Eser İlhan
Ağaç Dostu
 
Eser İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syılmaz Mesajı Göster
Sn. Eser İlhan, ayrıca konu tatlıya bağlanmışken tekrar kışkırtıcı mesajlar atıp konuyu kaşımaya devam eden ve yine gerilim ortamını başlatan üyelere neden tepki göster miyorsunuz?
Aslında bir süre önce bütün mesajları okuyup içlerinden tek tek kırıcı ve aşağılayıcı olarak algıladığım ifadeleri seçmiş ve bir mesaj hazırlamıştım. Gönderip göndermemekte kararsızken pria'nın 86 no.lu mesajı geldi, onu okuyunca konu toparlanmış gibi hissettim ve yazmaktan vazgeçtim.
Başlığa artık girmeme niyetime rağmen neler konuşulmuş diye bugün tekrar baktığımda önce Odeh'in 149 no.lu mesajını sonra da sizin alıntı yaptığım 153 no.lu mesajdaki ifadelerinizi okuyunca her ikisine de cevap verme ihtiyacını hissettim. Durum budur.....

Aşağıya göndermediğim mesajımın giriş kısmını da ilave ediyorum sizin için :

"Sevgili Arkadaşlar, bu başlığa bir haftadır uğramadım. Konuya dair tüm söyleyeceğimi 42 no.lu mesajda söylemiş olduğumdan konuya dair yeni birşey söylemeyeceğim, bugün bir haftadır yazılmış olanların bana düşündürdüklerini paylaşmak istedim sadece. Haddimi aşarsam umarım affedersiniz

Yazılanları dikkatle okudum ve üzülerek bu tartışmanın kendisin de bir tür "av"a dönüşmüş olduğunu gördüm. " Ne kadar yaralayıcı kelimelerle vurursam o kadar iyi" mantığıyla bir sürü satır yazılmış.
Özellikle içimi acıtanları alıntılama yapmadan (çünkü isim vererek şahsi hale dönüşmesini istemedim) cümle olarak seçip aşağıya aldım :

.......Avcıların büyük çoğunluğu acıma ve merhamet duyguları bulunmayan saldırgan, sadist, ileri düşünceleri bulunmayan insanlar.

...…nede olsa sizin tanıdıklarınız hep psikopat, sadist falanmış, belki ondandır.

….Anlamayacağınızdan ve boşa yazdığımdam eminim ama yazalım bakalım.

…….Eğer bir avcı avda bir kurt sürüsü, bir ayı tarafından öldürülse inanın hiç acımam..
……………………………….Ava giden avlanır inşallah..
………………..Dil çıkarma efekti olsaydı, cevap olarak onu ekleyecektim.

………Sığırcığı sadece elinde sapan ya da havalı tüfekle kuş öldüren salak çocuklar vurur, ( çocuklar ki onlar hepimizin içini sevgiyle titreten varlıklardır )
"

Gördüğünüz gibi sayın syılmaz, her iki taraftan da alıntılar yapmıştım ama konuyu siz açtığınız için konuyu taşıma ve yönlendirme yetisinin de sizin elinizde olduğunu düşünüyorum doğrusu, bunu da yadsıyamam..
Bu arada yazmakta tereddüt ettiğim, fakat bu tartışmada dikkatimi çeken bir olgudan da söz etmeden geçemeyeceğim : Her iki taraf da fikrini savunurken dinsel öğelerle düşüncelerini desteklemek gereğini duyuyor.
Son derece somut ve ayakları yere basan bir konu tartışılırken, ruhani dünyamıza ait olması gerektiğini düşündüğüm , allah, din, ayetler, ahiret, günah-sevap vb. kavramlarla tartışılan konunun birleştirilişini de yadırgadım doğrusu.

Benim düşüncelerim şimdiye kadar ifade ettiklerimden ibarettir. Daha önce de birkaç kez söylediğim gibi, bir ortak paydaya gelemeyeceğimiz için ve konuya katabileceğim farklı bir bakışım da olmadığından sizlere iyi tartışmalar dileyerek bu başlıktan gidiyorum Herkese iyi geceler .....

Eser İlhan Çevrimdışı   Başa Dön