View Single Post
Eski 29-01-2012, 13:30   #83
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Şahsım hakkında düşündüklerinizi kendinize saklayın lütfen
-alınganlık gösteriyorsunuz, eleştiriyi kaldıramıyorsunuz, yaşadığımız dünyaya yabancısınız vs. -
burada bir konudan bahsediyoruz, konuya yoğunlaşın ve yazdıklarıma cevap verin lütfen.
"Konuyu şahsîleştirmeyin" diye moderatörden uyarı aldık -artık o uyarı kime geldi bilmiyorum- ki muhtemelen hepimize geldi ben payıma düşeni aldım sizin de gereken hassasiyeti göstereceğinizden eminim.

İnsanlar uzaydan gelmediler tabi ki yaşadığımız her an zaten bu dünyanın nimetlerinden faydalanıyoruz ne ben ne de buraya yazan bir başkası bunu inkâr etmiyoruz zaten.

Konumuz avcılık ve bunun bir spor olarak değerlendirilip değerlendirilmeyeceği, sizse kalkmış dünyanın artan nüfusundan, kentleşmeden, tarım alanlarından bahsediyorsunuz. Konuyu şuraya mı getirmek istediniz? Yani dünya nüfusu artıyor ve avcılık yapılabilir?

Dünyanın artan nüfusuyla birlikte ortaya çıkan yeni durumlar ve bu yeni durumlara tabiatın dengesine zarar vermeden uyum sağlayabilmek ayrı bir başlık konusu olarak tartışmaya açılabilir.

Bu konunun avcılıkla ve durup dururken zevk olsun, spor olsun diye canlı avına çıkmakla nasıl bir bağlantısı var doğrusu bu bağlantıyı kuramadım açıklarsanız sevinirim.

Eğer ki dünyanın artan nüfusunu düşünerek hareket ediyorsanız bence mevcut popülasyona müdahele etmeyerek en doğrusunu yaparsınız, spor olsun diye canlı avlamak kendi topuğunuza sıkmak olur. Çünkü bu denge ne kadar uzun süre korunursa dünyanın ömrü de o kadar uzun olur.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Başa Dön