View Single Post
Eski 27-01-2012, 18:27   #18
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Bizim mutfak penceresinin önü de kuşlar için yemlik.

Mermerin genişliği fazla olmadığı için panjurun dışa açılan ayağını 5 cm kadar dışa açınca onlara iyi bir tünek oluyor ve pencere önüne konan yenleri çok rahat yiyebiliyorlar.

Bir kumrumuz var, küçük torun ona çengel adını taktı. Onun cama geldiğini görünce babaanne çengel yemek istiyor diye koşarak geliyor.
Beraberce evde ne varsa, pencere önüne koyuyoruz. Pencereyi açınca da hiç kaçmıyor, hemen yan pervaza geçiyor bizim yem serpiştirmemizi seyrediyor. Sonra da yemeğe geliyor. Ama bu sefer de güvercinler onu ürkütüp kendileri yiyorlar.
Bir kaç ay önce evde kalan kuru ekmek dilimlerini ıslatıp, ufalamadan koyduk. Ben de ocak başında bir şeyler yapıyordum ki bir karaltı hissettim. Başımı çevirmemle koskocaman bir martı ile göz göze geldim. Açık pervazı o da tünek olarak kullanmak istiyor ama o kadar geniş ki kanatları durabilmesi zor, ama yine de ekmek dilimini kapmayı başarıyor.

Bir iki fotoğraf çekip yüklemiştim siteye.

Tabii bunlar buranın yani Gayrettepe'nin kuşları. Ama siz kuşları görmek bülbülleri dinlemek istiyorsanız Manyas'a buyrun da oradaki görsel şöleni görün. Mest olursunuz.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön