View Single Post
Eski 26-01-2012, 12:43   #96
webgezer
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-02-2010
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 47
Pratik Sıvı sabun yapımı
Ben sabunu koyduğunuz kapta biriken kirli sabunlu sudan ve herkesin aynı sabunla ellerini yıkaması fikrinden hoşlanmıyorum, ancak marketteki sıvı sabunları da kullanmak istemiyorum. İçine aloe vera da katılsa, yosun özlü de olsa sonuçta hepsinin içinde Sodyum Lorent Sulfat gibi tahriş edici temizleyici kimyasallar var.

Ben kendi kendime şöyle bir çözüm yolu buldum; normal sabundan sıvı sabun yapıyorum ve bunu üstten basmalı olan normal sıvı sabun kaplarına koyuyorum. Basarak kullandığınız için sabun gibi sulanma derdi yok, bana göre daha temiz oluyor, ayrıca elinizi sabunla yıkamış oluyorsunuz, sıvı sabun gibi kaygan kalmıyor, ha bir de daha ekonomik.

Yapılışı gayet basit, bir kalıp normal sabunu (200gr) alıp rende ile veya bıçakla çenterek ufak parçalara ayırıp 3-4litre sıcak suyun içine atıyorsunuz. Sabun parçalarının erimesi için ısıtıyor ve arada karıştırıyorsunuz, (kaynatmaya gerek yok 60-70 derecede eriyor, ama kaynatırsanız da problem yok ), biraz soğumasını bekleyip, uygun bir kaba dolduruyorsunuz. Ben 5lt'lik yumuşatıcı kaplarını kullanıyorum, kapağına da bir delip açtım, sabunlukları doldururken kolaylık oluyor. Başlangıçtaki kıvama aldanmayın, soğuyup 1 gün bekleyince oldukça kıvamlı oluyor, eğer fazla katılaşır, donarsa pompayı tıkayabilir, o durumda bir miktar ılık su ekleyip şişeyi çalkalayın. Kullanımda sıvı sabundan biraz daha fazla kullanın.

Bunu doğal sabunlarla yapmadım ama olacağına eminim. Kolay gelsin.


Düzenleyen webgezer : 26-01-2012 saat 12:47 Neden: türkçe
webgezer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön