View Single Post
Eski 25-01-2012, 16:33   #8
Douglas Fir
Ağaç Dostu.
 
Douglas Fir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yssahin Mesajı Göster
Benim çevremde yapılanı söyleyeyim hemen: Köydeki aileler kendi tüketecekleri kadar yerli tohum ve fidelerrden üretim yapıyorlar, pazarda satışa cıkaracakları ise hepsi seri üretimden çıkmış gibi duran, domates görünümlü salatalık tadı olan ve kendilerinin İsrail tohumu diye adlandırdıkları ithal tohumlar.
Sayın başkan nerede yaşıyor acaba örnek bir köyde mi yaptırmış araştırmayı merak ettim.
İşte sayın yssahin'in söyledikleri herşeyi açıklıyor. Söz konusu ailevi tüketim olunca sağlığı, ticaret olunca parayı önemsiyoruz. Çiftçi geleneksel domatesi görüntüsü, nazikliği ve nispeten düşük verimi nedeniyle pazarlayamayacağı için hibrit tohumdan ürettiği domatesi tercih ediyor.

Aslında domates gibi domatesin tarifini tekrar gözden geçirmek lazım. İnsanların hafızasını yenileyip, pazarda markette gördüğünün domates değil ancak domates görünümlü başka bir nesne olduğunu hatırlatmak lazım. Gerçek domatesi, salatalığı unutturdular bize vallahi... Artık kendin bilinçli olarak geleneksel ve doğal tohumlardan yetiştirmiyorsan sebzeni meyveni, organik tarım yapmıyorsa, yediğin şey o yediğini düşündüğün şey değil.

Tohum mevzusunu da uzatmaya hiç gerek yok. Sanayi üretiminde kullanılan tüm tohumlar oynanmış tohumlar. İster yerli ister ithal fark etmiyor....

Douglas Fir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön