View Single Post
Eski 23-01-2012, 17:28   #152
kgursan
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 17-01-2009
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bat-uhan Mesajı Göster
Başıma kötü bir iş geldi camekan balkondaki ters lalem çürümüş ama şöyle birşey oldu kalan parçalarda minik pıtırcıklar oluşmuş ve bende bu tomurcukları tekrar tentürdiyotlayıp toprağa diktim ve köklenme olayı gerçekleşti boyutları 1 mm çok ilginç geldi şuan yaşamakta olan yarı çapı 5cm olan adıyaman lalemi bunun gibi ölmemesi için ne yapmam gerekir galiba fazla suladığım için öldü ama bu sefer adıyamanı hiç sulamıyorum çok krkuyorum ölen soğanın içerisinden milyarlarca minik kurt ve soluncan gibi iğrenç varlıklar çıktı az kalsın istifam etçektim oakadar kötü kokulu ve iğrençti aynısını balkonumdaki diğer bitkilerin başına gelmemesi için ne yapmalıyım.

Bugün adıyaman lalesini söktüm ve aynı manzaranın erken tanısı bende çürüyen yerleri bıçakla kestim ve yaraların kuruması için dışarı attım ve yarın bigüzel yıkayıp bakteri üremesini önlemek için tarçın tozu dökücem faydası var dediler ve bunu ertesi gün tekrar yıkayıp kurutup(soğanın içine su kaçırmadan) cam bir kabın dibine çakıllı şekilde gömücem sadece kökleri besinli suya deyecek kurtulurmu ???
sn Batuhan., Teşhisi koymuşsunuz, tedaviyi yapmışsınız!!. Benim bildiğim: Çürüyen bir soğan kötü kokuyorsa bu BAKTERİ çürümesidir. Temizleyip tekrar dikebilirsiniz ama bence atıp yenisini, yeni toprağa dikmektir. kolay gelsin

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön