View Single Post
Eski 22-01-2012, 00:05   #27
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi wellness Mesajı Göster
Sevgili Forumdaşlar,
lifli sebzelerden uzak durmayın. Çünkü lifli sebzeler sağlığımız için son derece .
Greyfurt, pektin ve bitkisel lifler başta olmak üzere sağlığa yararlı maddeler içermektedir.Çalışmalarda, pektinlerin anti kanserojen özellik taşıdıklarının gösterilmesi nedeni ile popüler meyvelerin başında gelmektedir.
Sitrus pektin, greyfurt, elma, üzüm ve erikte bol miktarda bulunmaktadır.Kolestrol yüksekliği ve kanserden korunma için kullanılmaktadır.
Modified citrus pektin (MCP), insanlarda yapılan küçük bir çalışmada meme kanseri hücrelerinin başka organa sıçramasını azaltabileceği gösterilmiştir.Başka bir çalışmada da prostat kanserinde PSA yanıtı sağladığı belirtilmiştir..Hayvan çalışmalarında MCP'nin meme kanseri, prostat kanseri, kalınbağırsak kanseri ve malign malinomanın diğer organlara sıçramasını engellediği, kanser hücrelerini öldürdüğü, ve damarlanmayı engellediği..gösterilmiştir.
Kaynak: Hangi Kansere Hangi Bitki kitabı- Doçent Dr. Canfeza Sezgin
..............

Nedense toplum olarak mandalin ve portakala daha fazla önem veriyoruz.Oysa onlardan daha ucuz olabilen greyfurttan yeterince faydalanmayız pek..
Oysa greyfurt çok değerli bir meyvedir.Fakat ilaçlarla çoğunlukla etkileşime girdiği için özellikle, tansiyon, kalp, depresyon ilacı alanların kesinlikle kullanmamaları gerekmektedir.


Düzenleyen pria : 23-01-2012 saat 01:07
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön