View Single Post
Eski 20-01-2012, 20:27   #782
Charlaux
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
bir gence yardım

Merhaba Mine hanım,
Size 2 tane sorum olacaktı.
1)Gliricidia sepium - Madre de cacao tohumlarını yetiştirdim ve şu an 5.ayımızdayız.Ancak bir tane sağlıklı mı sağlıklı bol yapraklı bir tanesi sanki bıçak kesmiş gibi ikiye bölünmüş.Anneme sorduğumda "Bu çok profesyonel ancak bitkinin kendisi böyle birşey yapabilir" deyince ben de bu sorunun derinine inmek istedim çünkü bir kaç tane filizi de kaybetmek istemiyorum.Dengeye bağlanamayacak kadar küçük filizlerim bu arada.Ayrıca filizin gövde kısmı toprağa ekili durumda,beyazlamaya başladı.Bir de bütün bitkilerin altı kalın ve bir renk farkı var ancak üstü yemyeşil.

2) Amerikadan getirttiğim Jaboticaba filizleri sağsalim ulaştı eve 30 günün sonunda.Dalını biraz eşeledik ve yeşil,hala canlı anlayacağınız.Ancak bir tanesinin yapraklarında siyahlamalar mevcut ancak tamamını kapsamıyor,diğerinde ise yaprakların çoğu yeşil.Öğrendiğim kadarıyla bitkiler 1 yıllık.

Bu iki bitkiyi korumak için ne yapmalıyım ? Ne derseniz yapmaya hazırım .Gliricidia sepiumların 5 tanesi bir arada duruyor ancak ayırıyım mı ayırmayım mı bilemedim daha çok otsular çünkü ancak zaten birisi var ki boydan aldı başını gidiyor.Ona birşey olursa bitmiş demektir bu iş o yüzden yardımınız çok önemli benim için.

Sonradan eklenen not:Mine hanım,biraz önce diğer mesajınızı ancak görmüş oldum;çok ama çok teşekkür ederim.Bir gelişme yaşayamadım maalesef,bir de bitkilere haftalık su veriyorum ancak bazı bitkilerin yaprakları büzüşüyor.Bir de en büyük olanın bazı yapraklarında minicik ısırılmalar mevcut.Bir de ölümün eşiğine gelecek bitkiler için kurtarma tavsiyesi verirseniz memnun kalırım.
Sevgiler saygılar

Charlaux Çevrimdışı   Başa Dön