View Single Post
Eski 15-01-2012, 20:07   #525
malicetin
Ağaçsever
 
malicetin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-08-2008
Şehir: Denizli
Mesajlar: 79
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi holofira Mesajı Göster
Merhaba fotoğraflarımı yükledim, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Sayın Holoflora, orkideye merak sardığınız için öncelikle sizi tebrik ederim. Bu forumu bulduğunuz için de sizi kutlamak isterim.Forumu dikkatlice okursanız orkide yetiştirmenin tüm inceliklerini öğreneceksiniz. Bilgiler biraz dağınık olmakla birlikte iyi bir orkide yetiştiricisi olmak için oldukça yeterli.

Resimlere gelince; resimden her şeyi görmek olanağı olmadığı göz önüne alarak gördüğüm kadarı ile;
1.resimdeki beyazlıklar orkide substratından kaynaklanan bir durum söz konusu olduğunu düşünüyorum. Ben de Koçtaş'tan aldığım substratı kullandığım zaman aynı beyazlıklarla karşılaştım. Sulayınca ortaya çıkıyor, kuruyunca kayboluyordu. Aynı sorun mu bilmiyorum ama zararlı olacağını sanmıyorum. En iyisi substratını forumda çok yazılan çam kabuğu, şişe mantarı ve mangal kömüründen oluşan bir substratla değiştirin. Sorununuz çözülecektir.
2.resimde görülen yaprağın sararması doğal sayılabilir. Bırakın yaprak kendiliğinde sararıp düşsün. Eğer substrattaki sorundan kaynaklanıyorsa değiştirdiğinizde bu sorun da ortadan kalkacaktır.
3.resimde belirttiğiniz köklerdeki sorun da substratı değiştirdiğinizde zaten temizlik de yapacaksınız. O sorun da çözülür.
4 ve 5.resimlerdeki çiçek sapı kurumuş görünüyor. Orkidenizde bir sorun var ama çözümü de var. En iyisi çiçek sapını en dipten kesin. Orkideniz substratı değiştirildikten sonra yeniden kök ve yapraklar çıkaracaktır. Sonunda çiçeklenecektir. Ama sabırlı ve araştırmacı olacaksınız.

malicetin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön