View Single Post
Eski 12-01-2012, 19:35   #19
hipotalamus
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-12-2011
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 17
Çalışmalarınız için sizi tebrik ederim. Merak ettiğim bir kaç husus var.
Bu kadar uğraşım bayağı da yatırım yapmışsınız. Peki bu yatırımınızın karşılığını alabiliryor musunuz? Bu ürünü nerede, nasıl pazarlıyorsunuz. Doğrusu sizin yazdıklarınızı okuyuncaya kadar tarlalarda gördüğümüz devedikenlerinin silimarin içerdiğini düşünüyordum.
Bir diğer merak ettiğim. Siz bu silimarin içeren tohumları nereden buldunuz. Ülkemizden mi, yurtdışından mı? Bu silimarin testlerini kolayca yaptırabileceiniz bir yer var mı ki?
Teşekkürler.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi meryemanadikeni Mesajı Göster
Merhaba;

Yukarıdaki bilgiler kısmen doğrudur. Fakat bahsi geçen dikenin ülkemizde yabani cinsi olarak tanımlanabilen normları doğada yetişmektedir. Ege, Orta anadolu ve Akdeniz bölgesinde doğada yetişmektedir. buradaki handikap şudur. doğada bulunan cinsi malesef Asıl cinsleçok benzeşmesine rağmen etkileşimli değildir. Yani doğada yetişen deve dikeninin içerisinde Silimarin etken maddesi yoktur. Görünüşeri neredeyse aynıdır, fakat kesinlikle bulduğunuz şey meryemana dikeni değildir. Bunu İzmir ,Orta Anadolu ve Akdeniz bölgesinden topladığım bitkiler üzerinde yaptırdığım Analiz sonuçlarıyla ispatlayabilirim. Gezdiğim 100 e yakın aktarda bu ürüne rastladım fakat hiç kimse bana bu güne kadar içeriğinde silimarin bulunan meryemana dikeni tohumlarını veremedi. Tüm aktarlar bana içerinde silimarin bulunmayan, dağlardan toplanmış deve dikeni tohumlarını satmaya çalıştılar. Yani her görülen sakallı dedeniz olmayabiliyor. Asıl mesele şudur. Biz doğadan ne topluyoruz. Cevap sadece şu olabilir topladığınız bitki henüz çiçek açmamış haldeyse alt yaprakları sadece kaynatılıp içilince romatizmal ağrılara iyi geliyor. Ama meryemana dikeni için amaç bu değildir.

Bu bitkinin amacı tohumlarından elde edilecek Silimarin özütüdür. Ben kendim 2 yıllık araştırma ve oldukça yüksek bir yatırımdan sonra Türkiyedeki ilk Silbiyum Marianum çiftliklerini oluşturdum. (40.000 m2) Ve bu bitkinin Türkçe ismide deve dikeni değil Meryemana Dikenidir. www.meryemanadikeni.com adresinden ulaşabilirsiniz. Bu konuyla ilgili ikinci mesele de şudur. Uzakdoğudan ithal gelen ürünler içesindede malesef neredeyse yok denilecek kadar az silimarin e rastladım.

2010 yılı içerinde ilk üretim sonuçlarını aldım analiz sonuçlarım beni dünyada ilk 5 üretici arasına sokacak kadar muhteşem. Ürettiğim tohumları almak için tarlama kadar gelip karşımda düğme bağlayan yabancılara da, beni dükkanından sahtekar diye kovan Aktar kardeşlerimede sonsuz teşekkür ederim.

hipotalamus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön