View Single Post
Eski 09-01-2012, 00:34   #642
Halil Önen
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mrduran Mesajı Göster
Merhaba Halil bey;

Geçmişte, satan şerbetçi ile birlikte yapmıştık. Hâlâ sık sık meyan şerbeti yapar içeriz evde.

Mevsiminde, bitkileri de düşünerek fazla yapmam gerekecek demekki. 1 dışarı, 3 içeri, tersi mi yoksa?

Eğer faydası olursa, meyan kökü satanlar yaşadı.

Don Kişotluğu(moda tabir ile post modern olanından) vermezsiniz, bari Sanço olarak peşinize takılayım. Memleketimin şerbetini yoldan çıkarmayız inşallah.))).

Herkese sağlıklar, kolay gelsin inşallah.

Saygılarımla lütfen.
Hala Belen köyündeki tarlamda var. Çocukken kazar satardık. Şerbetini tam tutturamadım galiba, soğutunca yaz aylarında güzel oluyor. Gelirsen yapar soğutur taze taze içeriz. Hem bende iyice öğrenmiş olurum.

Meyan kökünden _ biz piyan diyoruz_ bitkilere çok faydalı ve besleyici enzim ya da benzeri bir sıvı gübre yapılabilir ...

Belki pekmezini de yaparız. Şerbeti ya da pekmezinde mikro organizmaların yaşayacağı ve besleneceğini düşünüyorum.

Üzerinde düşünelim... Belki adını 'Don Kişot' sıvı gübre koyarız.

Mete de gelirse tamamdır. Geriye bir de Rosinante _Don Kişot'un atı_ bulduk mu, Durcinea için en modern yel değirmenlerine bile saldırırız. Ne var yani herkesin içinde, bir köşe yerinde, bir Don Kişot yaşamıyor mu?

(baktık iş kötüye gidiyor, Don Kişot' un üstüne atarız.)

Selamlar

Halil Önen Çevrimdışı   Başa Dön