3- Makaron yapımında bir Fransız yöntemi bir de İtalyan yöntemi kullanılıyor. İtalyan yönteminin Fransız kadar lezzetli olmadığı söyleniyor, bunun yanında dış görünüşü (ya da kabuklar ya da kurabiyeler) daha pürüzsüz. İşte italyan yönteminde işin içine şekerli şurup giriyor ki bu yöntemi henüz denemediğim için bundan bahsetmeyeceğim.
4- Yumurta aklarını çırparken bir tutam krem tartar kullanırsanız, köpük karışımınız daha kolay tutar.
5- Badem ununu köpüğe karıştırırken bunu 3-4 aşamada ve yavaşça, aynı yöne karıştırarak yapın.
6- Karıştırma kapınız mümkünse paslanmaz çelik olsun yoksa cam olsun ama plastik olmasın.
7- Ben yağlı kağıt kullanmıyorum tepsilerimde, yanmaz-yapışmaz olanları kullanıyorum. Makaronlar daha kolay çıkıyor ve hafif su yardımı işleri daha kolaylaştırıyor.
8- Makaronları 30 dk ile 1 saat arasında bekletmek gerekiyor kurumaları için.
9- Pişirme yönteminde benben'in tavsiyeleri bence yeterli. Fırın ne çok sıcak ne de çok soğuk olmalı. Şöyle düşünün, makaronlar pişerken üst tarafları kuru olduğu için havayı alt tarafan almaya çalışırlar ve bu nedenle de etekler oluşur.
10-Sıktığınız makaronlarda hava kabarcıkları oluşursa bunları bir kürdan yardımıyla patlatabilirsiniz.
Şimdiden çok yazdım bile umarım faydalı olur