Konu: Makaron
View Single Post
Eski 08-01-2012, 20:07   #23
backyard
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-07-2004
Şehir: Adana
Mesajlar: 3,563
İkinci bölüm

Benben'in anlattığı tarif oldukça faydalı. Ben de bazı püf noktaları paylaşayım sizinle:

1- Yumurta aklarınız oda sıcaklığında ve beklemiş olsun. 1-2 gün öneceden yumurta aklarınızı ayırın, dolapta bekletin ve makaronu yapacağınız gün oda sıcaklığına getirin. Bu biraz önceden planlama gerektiriyor. Ama siz de benim gibi yumurta sarısı fazla tüketenlerdenseniz, elinizin altında hep yumurta akı olur.

Soğuk yumurtaları ayırmanın kolay olacağını biliyorsunuzdur. Diyelim ki elinizde beklettiğiniz yumurta akı yok. O zaman şöyle bir çözümümüz olabilir; yumurta aklarınızı 5-10 saniye (daha fazla değil) mikrodalgaya koyun. Eğer zamanı geçirirseniz güle güle yumurta akları (denenmiştir)

Bu arada makaronlar nemli havada kolay tutmuyor, bu yüzden serin yerler ideal.

2- Badem unu denen şey satılıyorsa nerede satılıyor ben bilmiyorum (yurt dışında almond meal diyorlar), bu yüzden badem ununu ben yaratıyorum. Benben'in dediği gibi içinde un yok bu karışımın. Ben de file badem kullananlardanım. Un haline getirmek için öngörülen ölçüde file bademi pudra şekeri ile çekin (benim rondo işe yarıyor). Daha sonra mutlaka bir elek yardımıyla eleyin. Amaç olabildiğince pürüzsüz bir badem unu elde etmek.

Eklenen Resimler
  
backyard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön