View Single Post
Eski 28-03-2007, 20:03   #22
zenfree
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Ben İstinye'den Johnsons marka petunya tohumu aldım.2 çeşit.Bir tanesi 11. mesajda fotoğrafı olan petunyalardan üstünde " Petunia Bedding Mixed" yazıyor.Diğeri ise aynı açelyaya benziyor üstünde " Petunia Duo Mixed" yazıyor.İkisinde de ekme talimatları aynı.Türkçe klavuz yok ama anlayabildiğim kadarıyla buraya yazıyorum.

Ocak'dan Mart'a kadar ekilebilir.Compost'un içine tohumlar yavaşça serilir üstü ince bir tabaka kompostla (burda toprak dememiş compost demiş) kapatılır.Ve nemli tutulur.Üstü cam veya polietilen ile örtülür.( ya da "propagator lid "demiş ama bunun ne olduğunu çözemedim) çimler görünene kadar içerde18-24 derecede tutulur. 14-25 günde çimler görünür.Daha sonra örtüyü kaldırın.Büyümeye başladıklarında 5cm. aralıklar olacak şeklide ayırın. 15 derece büyümeleri için gereklidir. Mayıs ayının başlarıda ayaz ve kırağılara dikkat ederek dışarı alabilirsiniz.23 cm aralıklarla başka bir saksıya naklederek çiçeklenene kadar nemli tutun yabancı otları uzaklaştırın.Haziran'dan Ekim ayına kadar çiçeklenir.Kuruyan çiçekleri baş kısmından tutarak kesin.

Dikkatimi çeken şu oldu.Aynı markanın karanfil tohumlarını da aldım.Onun ekimi de hemen hemen aynı sadece sıcaklıklar ve saksıya dikim aralıkları farklı.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön